torsdag 9 maj 2019

Helgfrågan v. 19


Nu är det snart helg i gen och hos Mias bokhörna har helgfrågan kommit upp. Veckans frågor lyder så här:

Kan du känna dig stressad över alla nya böcker som kommit ut?
Ja just nu så känner jag mig superstressad för det är verkligen massor med nya böcker som jag vill läsa och helst nu direkt. Men tiden och orken räcker tyvärr inte till just nu. Vi har mist båda våra föräldrar på inom loppet av 6 månader och det är känslomässigt och praktiskt så otroligt jobbigt, så läsningen är definitivt eftersatt. Håller just nu på att läsa Steglitsan av Donna Tartt och Regnvakt av Tatiana de Rosnay. Det tycks verkligen aldrig ta slut, men jag försöker mitt i allt jobbiga att läsa några sidor om dagen.


Bonusfråga: Har du något avslappningstips?
När jag blev utbränd efter att min son fick en stroke för 20 år sedan så var det en som tipsade mig om att affirmera. Det är något som jag tillämpar nästan varje dag. Jag sätter eller lägger mig avslappnat och tänker positiva tanka. Sedan brukar jag även ligga och fokusera på alla kroppsdelar för att känna att de är avslappnade. Det är inte alltid mina knep hjälper så jag skall kika runt på de andra bloggarna och se om man kan få fler bra tips.15 kommentarer:

 1. jo, ibland är livet extra tungt, läslusten och orken varierar... jag orkade inte läsa mycket förra våren med min brutna axel... då var jag trött, dålig sömn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lättar alltid efter ett tag så det får man se fram emot.

   Radera
 2. Ja, det är jättejobbigt när man ens föräldrar går bort, nu är det ett tag sedan men jag tänker på dem ofta. Min mamma gick bort i februari och sedan pappa i maj samma år, skitjobbigt. Men ta det lugnt böckerna finns kvar. Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite av en chock när det sker så tätt. Men man hämtar upp sig så småningom. Läser det lilla jag orkar. Bättre lite än inget.

   Radera
 3. Jättejobbigt när närstående, föräldrar går bort. Var rädd om dig!

  SvaraRadera
 4. Familjemedlemmar är ju oersättliga, så visst kan det bli tungt ibland. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den jobbigaste tiden går säkert över om ett tag och då kommer säkert läslusten tillbaka.

   Radera
 5. bådas föräldrar på sex månader? så otroligt jobbigt! inte lätt att samla tankarna till läsning då. andning är väldigt bra som avslappning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall köra lite mer andningsövningar för det kan verkligen behövas.

   Radera
 6. När pappa blev dödligt sjuk och sedan avled efter bara ett par månader var det enda som hjälpte mig att "komma bort" att läsa. Det blev en annan värld, bort från sorgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde också att jag skulle kunna läsa för att skingra tankarna, men för mig har det inte fungerat så bra. Jag är så ofokuserad så det blir inte många sidor om dagen. Men några sidor är bättre än inga.

   Radera
 7. Förstår att det är en tung period för dig nu. Inte alltid lätt att följa råd för att avstressa när allt känns upp och ned. Affirmation är nog något jag måste ta till mig, tack för det enkla men bra tipset som man ju "glömmer bort" mellan varven. Lätt att bara tänka på vad som kan att ske i ett värsta scenario när allt känns mörkt...

  SvaraRadera
 8. Jag är nog lite likadan när något omvälvande händer, jag tappar koncentrationen lätt då och har inte ro att sitta och läsa.

  SvaraRadera
 9. Usch vad jobbigt med så närståendes dödsfall så nära inpå varandra. Och som du säger förutom sorgen så är det det praktiska att tänka på. Ta hand om dig.

  Om du vill ha lite annat att tänka på så kanske du vill göra en "tag"?

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/05/bokresan-35-jumbo-genre-recomendation.html

  SvaraRadera