söndag 12 januari 2020

Bronsnyckeln


Titel: Bronsnyckeln
Serie: Magisterium #3
Författare: Holly Black & Cassandra Clare
Översättare: Lottie Ericsson
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Format: Danskt Band
Utgiven: 2017
Antal sidor: 302
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Bronsnyckeln av Holly Black & Cassandra Clare är tredje boken i Magisterium-serien och det är en bokserie för barn/ungdom i åldersgrupp 9 - 12.

Bokens första mening: 
"Call gjorde några sista justeringar på sin robot precis innan han skickade in den på "arenan", en bit av garagegolvet som markerats med blå krita."

Så här står det om bokens handling:
"I Bronsnyckeln återvänder Call och hans vänner till den magiska skolan Magisterium, där onda krafter hotar att ta över. Spänning, humor och action av hyllade Holly Black och Cassandra Clare!Call är lycklig för första gången på länge. Han har haft ett bra sommarlov, han och pappa är vänner igen och Call ska börja tredje året på Magisterium. Han, Aaron, Tamara och Tumult ser fram emot att få ge sig ut på farliga expeditioner och lära sig mer om kaosmagi. Men de märker snart att allt inte står rätt till. Någon på skolan bär på en hemlighet om mörk magi, och när en elev hittas död förstår de att något måste göras.Men mördaren låter sig inte fångas så lätt, och vännerna tvingas sätta sina egna liv på spel för att rädda andras. Det blir tydligt för dem att magi varken följer lagar eller regler. I en god trollkarls händer kan den göra underverk, men hos en ond magiker kan den innebära slutet på allt – om ondskan inte stoppas i tid …"

Hur var boken: Rapp, spännande och fantasifull.

Betyg: 4 / 5Inga kommentarer:

Skicka en kommentar