torsdag 9 januari 2020

Gatukatten Bob


Titel: Gatukatten Bob
Serie: Gatukatten Bob #1
Författare: James Bowen

Översättare: Lottie Eriksson
Bokförlag: NoNa
Format: Pocket
Utgiven: 2014
Antal sidor: 252
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Gatukatten Bob av James Bowen har stått i min bokhylla nu i flera år och väntat på att bli läst. Fattar inte varför jag väntat så länge.

Så här står det om handlingen:

"När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur. Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligentan hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna."

---

Tänk att jag prioriterat andra böcker framför denna så många år. Det var ju för sjutton en helt fantastisk bok. Historien om hur Bowen som varit missbrukare i flera år och lever på Londons gator och den tilltufsade röda hankatten Bob formligen räddar livet på varandra är en mysig och hjärtvärmande berättelse. Men den är även upplysande. Här lär man sig förstå vilket eländigt liv en missbrukare som försöker ta sig tillbaka till livet lever. Jag är så glad att jag äntligen läste boken och jag uppmanar alla som inte läst den...gör det!!!


Betyg: 5 / 5

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag såg att den finns som film.

   Radera
 2. Visst är det en fin bok! Och det bästa av allt - det finns fler! "Mitt liv med Bob" heter nästa bok och den är också en härlig bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att jag har båda efterkommande böcker om Bob.

   Radera