torsdag 30 januari 2020

Patrioterna


Titel: Patrioterna
Författare: Pascal Engman
Bokförlag: Pirat Förlaget
Format: Pocket
Utgiven: 2018
Antal sidor: 466
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Patrioterna av Pascal Engman är en thriller som utspelar sig i ett Sverige som väldigt mycket liknar var vi befinner oss nu här i landet. Det är författarens debutroman och en väldigt bra sådan.


Bokens första mening:
"Hannah Löwenström satt vid skrivbordet i sin lägenhet i Hägerstensåsen och läste reaktionerna på den artikel hon skrivit i landets största morgontidning Sveriges Allehanda."


Så här står det om bokens handling:
"Oron sprider sig på Stockholms nyhetsredaktioner efter mordet på en kvinnlig journalist. Medarbetare som vant sig vid att dagligen få ta emot hot fruktar nu för sina liv. Den unga Madeleine Winther på Nyhetsbladet har dock siktet inställt på något helt annat. Hon vet precis hur hon ska ta sig framåt i karriären och nu är hon på väg att göra ett rejält scoop. Carl Cederhielm har lovat dyrt och heligt att skydda landet mot fiender. Han och hans båda medsvurna har satt samman en lista med tio namn. De ska hämnas dem som inte själva kan hämnas. I ett land långt bort längtar en man hem till Sverige. Invånarna i den lilla staden är rädda för honom, han som arbetar som livvakt åt den vapen- och narkotikasmugglande ryssen. Snart kommer deras liv att vävas samman och Sverige vakna upp till en ny, skoningslös verklighet. För Carl Cederhielm är dock uppdraget långt ifrån slutfört. Det är dags att eliminera nästa person på listan."

Hur var boken: Intressant och spännande story som är väldigt aktuell. Mycket i handlingen beskriver hatet och främlingsfientligheten som finns i vårt land idag och det handlar även om terrorism. Väldigt starka karaktärer." 


Betyg: 4 / 5


1 kommentar:

  1. Den här har jag varit nyfiken på länge, men inte läst än.

    SvaraRadera