onsdag 8 januari 2020

Hon som måste dö


Titel: Hon som måste dö
Serie: Millennium #6
Författare: David Lagercrantz
Bokförlag: Norstedts
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-08
Antal sidor: 385
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Hon som måste dö av David Lagercrantz är den sjätte och sista boken i Millennium-serien vilken Stieg Larsson påbörjade för många år sedan. 

Så här står det om handlingen:

"En hemlös man hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Blomkvist blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Var det bara nojor, svammel? Eller kan det finnas en riktig koppling till regeringen?

Mikael ber Lisbeth Salander om hjälp. Men efter Holger Palmgrens begravning har hon lämnat landet och går inte att nå.

Vad ingen vet är Lisbeth befinner sig i Moskva för att en gång för alla göra upp med sin syster Camilla. Hon har bestämt sig: Hon ska inte längre vara den som jagas. Hon ska jaga själv.

Hon som måste dö – den stora finalen i David Lagercrantz böcker i Millenniumserien – väver samman politiska skandaler och maktspel på hög nivå med DNA-forskning, Himalayaexpeditioner och det organiserade näthatet som vill så splittring, och vars rötter spåras till en rysk trollfabrik."


---

Jag älskade de tre första böckerna i Millennium-serien som Stieg Larsson skrev för ganska många år sedan. När Lagercrantz tog över pennan efter Larssons död så var jag oerhört tveksam till att läsa fortsättningen. Hur skulle det bli med en annan författare. Men idag är jag glad att jag valde att läsa böckerna för Lagercrantz har gjort fortsättningen riktigt bra.
   I den här spännande finalen av serien så nystar Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander i flera olika trådar där bla. en Himalayaexpedition är den ena av dem. Tycker att den här blandningen mellan politiska intriger, tillbakablickar till Himalaya och Lisbeths sökande efter systern gör detta till en jätteintressant bok. Är riktigt imponerad över avslutningen av serien. 


Betyg: 4 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar