måndag 20 januari 2020

Wundersmeden: Morrigan Crow & den hemliga kraften


Titel: Wundersmeden: Morrigan Crow & den hemliga kraften
Serie: Nevermoor #2

Författare: Jessica Townsend
Översättare: Carina Jansson
Bokförlag: Semic
Format: Kartonnage
Utgiven: 2019-02
Antal sidor: 376
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Wundersmeden: Morrigan Crow & den hemliga kraften av Jessica Townsend, är andra boken i serien Nevermoor. Det är fantasy och serien riktar sig till åldersgrupp 9 - 12.

Bokens första mening:

"Morrigan Crow hoppade från Paraplyliften med hackande tänder och händerna i ett fruset grepp om skaftet på sitt oljetygsparaply."


Så här står det om bokens handling:

"En förtrollande upplevelse! En virvel av fyrverkerier, magiska dörrar, drakar, talande djur, levande skelett, en gigantisk katt och en stad som är en galen labyrint. Härlig bokserie för slukaråldern. Nevermoor är spännande, rolig, fantasifull och alldeles underbar. En bokserie som lever kvar länge.

Morrigan Crow har besegrat sin förbannelse. Hon har klarat utmaningarna och ska få gå i Nevermoors magiska skola, Wundersamfundet. Äntligen har hon chansen att för första gången i sitt liv vara med i en gemenskap och få vänner.

Men allt blir fel. När de andra eleverna får veta vad Morrigans hemliga talang är vill ingen ha med henne att göra. Och när flera personer mystiskt försvinner får hon genast skulden.

Morrigan måste bevisa att hon är oskyldig. Hon måste lära sig att styra sin underliga kraft och visa att hon hör hemma i sin nya skola. Annars kan hon bli relegerad och förlora det enda hem hon någonsin haft."Hur var boken: Underhållande, fantasifull med intressanta och udda karaktärer.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar