torsdag 2 april 2020

Hett i hyllan v. 14, 2020


Då är det torsdag och dags för hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi dela med oss av de där böckerna som stått och samlat damm i bokhyllan i eviga tider.

Veckans bok är Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd av Rachel Joyce. Boken är i pocket och kom år 2013. Tror jag köpte den något år senare. Har även en bok till av författaren som jag inte läst. Den här boken verkar så fin så jag fattar inte att de fortfarande står olästa i hyllan.

Så här står det om handlingen:

"En morgon får Harold Fry ett brev ifrån en tidigare kollega, Queenie Hennessy, som berättar att hon är döende i cancer. Harold vill skriva något till Queenie, men vad ska han skriva? Hon har gjort något oerhört fint för honom en gång, men han kan inte minnas riktigt vad.

Han skriver några korta rader och säger till sin hustru Maureen att han går med ett brev till närmsta postlåda. Men när Harold kommer till postlådan kan han inte lägga på brevet. Han går vidare till nästa postlåda och nästa efter den. Harold stöter ihop med en ung flicka som berättar om sin faster som drabbats av cancer. Inspirerad av samtalet får Harold idén att han skall promenera hela vägen upp till sjukhuset där Queenie ligger för döden.

Promenaden från södra delarna av England till Skottland blir till en resa genom Harolds liv och de många minnena. Här finns glimtar från ett äktenskap som allt mer kommit att bli till en börda för de båda. Här finns det ansträngda förhållandet till sonen David som Harold inte har pratat med på länge. Och Queenie som täckte upp för det Harold gjorde
den där kvällen på kontoret, det som hon fick sparken för - men vad hände egentligen?"3 kommentarer:

  1. Har varit nyfiken på den boken, men som tur är så har jag inte köpt den för den hade nog bara blivit en hyllvärmare hos mig också.

    SvaraRadera
  2. Åh, den har jag läst och jag gillade, mycket 🙂

    SvaraRadera