söndag 27 september 2015

Sinon


Titel: Sinon
Författare: Dan T. Sehlberg
Bokförlag: Lind & Co
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 387
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack Lind & Co för boken!

Sinon är em fristående fortsättning av boken Mona, som Dan T. Sehlberg skrev härom året. Huvudkaraktären är Eric Söderqvist som är IT-professor. I första boken så smittas hans fru Hanna av ett virus som tycks ha sitt ursprung på internet. I denna bok fortsätter hemskheter i detta virus spår och man jagar de som ligger bakom det hela. Bokens handling utspelar sig både i Sverige och till stor del i Mellanöstern.

Jag tokgillade första boken, så jag hade stora förväntningar då jag började läsa Sinon. Tyckte till att börja med att det kändes aningen segt när jag läste de första kapitlen, men det tog sig snart och det blev  väldigt spännande. Här rör vi oss i teknikens framkant vilket gör det hela otroligt intressant. Tycker att Sinon, liksom föregångaren känns väldigt välskriven. Kan varmt rekommendera dessa spännande thrillers.

Baksidestext: 
Sinon är övertygad:
Mänskligheten har gjort sitt.

Dags för omstart.

Hanna, gift med it-professorn Eric Söderqvist, är den enda som överlevt efter att ha smittats av det nya viruset NCoLV. Biotechföretaget Cryonordic i Uppsala säger sig vara nära ett vaccin, men de antikroppar som krävs finns bara i Hannas blod. Eric är misstänksam, rykten säger att ägarna har kopplingar till terrorism.
   Akim Katz, med kodnamn Sinon, befinner sig i israelisk fångenskap. Länge var han en av premiärministerns viktigaste rådgivare, tills han avslöjades som spion för Hizbollah. Efter en dramatisk fritagning får han ett hemligt uppdrag för Cryonordics räkning. Men hämndbegäret är starkt och Sinon omvandlar projektet till något helt annat, något mycket mer ödesdigert.
   Eric inser att han älskade Hanna är i fara. Och vem kan väl då erbjuda effektivare beskydd än Mossadagenten Rachel Papo, en bekant till Eric som lägligt dyker upp vid deras hus i Stockholms skärgård. Föga anar han vems ärenden Rachel går, eller att hennes hänsynslöshet inte har några gränser.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar