tisdag 1 september 2015

Tematrio - Facklitteratur


Veckans ämne hos Lyrans Noblesser var verkligen svårt. Vi skall nämligen Berätta om tre bra/intressanta fackböcker! "Gärna från vår professionella sfär". Eftersom jag inte har arbetat sedan jag fick sjukersättning 2002 så blir det inte så mycket jobbrelaterat läst. Förr blev det en del datorrelaterade böcker i samband med kurser som man behövde för jobbet, men numera blir det inget sådant. Har ändå försökt komma på några som jag läst sedan dess och böckerna nedan är några av de få jag kan komma ihåg.

1. Mitt fotointresse gjorde att jag i samband med köpet av min systemkamera för några år sedan läste Släpp loss fotografen inom dig av Petter Stahre. Det är en riktigt trevlig liten bok med tips och inspiration till den som vill lära sig fotografera.

2. När min dotter gick lärarutbildningen för några år sedan fick jag syn på Giraffspråket:känslans kommunikation - en väg till kontakt och förändring av Ann-Christin Smith. Detta är en bok som handlar om hur vårt sätt att kommunicera kan öka förståelsen för andra och skapa respekt människor emellan. Jag tyckte att den verkade så intressant så jag lånade den av dottern och läste den.

3. Den sista boken jag kom på som kanske kan räknas till fackbok är Skratta med anledning: skrattgympa. Den är skriven av min granne och vän Lena Thornander och denna läste jag när jag gick på skrattgympakurs hos henne under några terminer. Detta är en bok som handlar om Lenas första bekantskap med skrattgympan, hur hon utvecklat det hon först lärde sig till en alldeles egen metod, om både hennes egna och kursdeltagares upplevelser och hälsoförbättringar med metoden.


12 kommentarer:

 1. Giraffspråket har vi pratat om lite på jobbet med, fast det är inget jag fördjupat mig i.

  SvaraRadera
 2. Tack för tre väldigt intressanta tips :)

  SvaraRadera
 3. Böcker om fotografering gillar jag!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tips! Giraffspråket och Skrattgympa låter intressant.

  SvaraRadera
 5. Skrattgympa lät ju förstås kul! :D
  De andra två böckerna verkar oxå intressanta.

  SvaraRadera
 6. Boken om fotografering skulle kunna vara något för mig.

  SvaraRadera
 7. Giraffspråket fick vi en föreläsning om med jobbet, men det var säkert tio år sen och det mesta är glömt...

  SvaraRadera