tisdag 29 september 2015

Tematrio - Män som skriver om kvinnor


Ja så här i början på veckan så kom jag på att det är dags att delta i Tematrio hos Lyrans Noblesser. Denna veckans tema lyder: Män som skriver om kvinnor.

1. Lars Pettersson är deckarförfattare och har skrivit böckerna Kautokeino, en blodig kniv och Slaktmånad. Båda böckerna utspelar sig långt uppe i Nordnorge och huvudkaraktären är Anna Magnusson. Anna är biträdande åklagare i Stockholm, men har sina fötter i Kautokeino. 

2. Jonas Gardell har skrivit boken Fru Björks öden och äventyr. Boken handlar om fru Björk som plötsligt bestämmer sig för att hon vill skilja sig från sin man. Hon packar då sin väska och rymmer.

3. Arthur Golden är författaren till En geishas memoarer. Denna berättelse handlar om den nioåriga flickan Nitta Sayuri som säljs som slav av sin pappa och hamnar i ett berömt geishahus i Kyoto.

 

9 kommentarer:

 1. Tre intressanta men olästa böcker, den första har jag tänkt läsa

  SvaraRadera
 2. Jag måste verkligen läsa mera Gardell, har endast läst hans Torka aldrig tårar serie.

  SvaraRadera
 3. Petterssons böcker är jag riktigt sugen på, gillar deckare som utspelas på nordliga kalla platser.

  SvaraRadera
 4. Inga författare jag läst något av detta. Blev nyfiken på Lars Petterssons böcker - tack för tips! :)

  SvaraRadera
 5. Blir nyfiken på "Kautokeino..."

  SvaraRadera
 6. Inte läst någon av dessa böcker, även om jag har tänkt att jag ska läsa En geishas memoarer i flera år. Jag blir också nyfiken på Gardells bok.

  SvaraRadera
 7. Kautokeino står redan i hyllan och väntar, den blir hyllvärmare efter årsskiftet så snart kanske den blir läst också :)

  SvaraRadera
 8. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera