lördag 6 oktober 2018

Sömnernas sömn


Titel: Sömnernas sömn
Serie: Tilda del 3
Författare: Elin Säfström
Bokförlag: Gilla böcker
Format: Danskt band
Utgiven: 2018-09
Antal sidor: 313
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Gilla böcker för boken!

Äntligen är Sömnernas sömn av Elin Säfström läst. Det är tredje boken i serien om Tilda som utspelar sig bland tomtar, troll och älvor i Stockholm. Det är en serie för ålderskategori 12 - 15 år.

Så här står det om handlingen:

"Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, älvor och andra väsen, men de flesta människor ser dem inte. Och det är Tildas jobb att se till att det fortsätter så. Men det är inte så lätt, när det är dags för tomteting, och stan svämmar över av berusade tomtar. En morgon hittas flera ihjälbitna getter på Skansen. Både Tilda och de trollfientliga tomtarna är övertygade om att det är ett troll som varit framme. Tomtar och troll ställs mot varandra och konflikten trappas upp, samtidigt som fler döda djur dyker upp, i oväntade konstellationer. Vem är det som dödar djuren och varför?"

---

Jag har verkligen längtat efter den här boken. Jag har ju supergillat de två första böckerna i serien för jag tycker att de är så otroligt fantasifulla, spännande och roliga. Denna bok var intet undantag. Gillar den lika mycket som de tidigare. Har verkligen fastnat för karaktärerna, både de mänskliga, men även vissa troll, tomtar och älvor. Tycker att det faktum att det är naturväsen och detta mitt inne i Stockholm är ett så otroligt kul koncept. Gillar det jättemycket. Att böckerna riktar sig till en yngre åldersgrupp är inget jag bryr mig om för det här är verkligen så underhållande. Så jag kan verkligen rekommendera denna serie till både ung och gammal.


Betyg: 4,5 / 5

1 kommentar: