söndag 17 januari 2021

En kamp mot klockan


Titel: En kamp mot klockan
Serie: Enzo Macleod #3
Författare: Peter May
Översättare: Leif Jacobsen
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-06
Antal sidor: 349
Finna bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


En kamp mot klockan av Peter May är tredje boken i deckarserien om fd. kriminalteknikern Enzo Macleod. 


Bokens första mening: "Dagen före hade deras blickar mötts, henne och den unga kvinnans."


Så här står det om handlingen: "Enzo Macleod har diagnosticerats med en dödlig sjukdom och försöker samtidigt lösa ett av de mest förbryllande kalla fallen i Frankrikes historia. Tiden håller på att rinna ut för honom, i mer än en bemärkelse. Som om det inte vore illa nog blir hans dotter nästan dödad, Enzo själv blir rånad - och därefter häktad. Någon försöker smutskasta honom. Och sätta dit honom för mord. 
Det blir snart uppenbart att en mördare, som hittills alltid lyckats komma undan, nu har trätt fram ur det förflutna och är beredd att göra vad som helst för att stoppa Enzo. Som i sin tur tvingas göra bruk av all sin rättsmedicinska kunskap för att lösa fallet - innan det är för sent."

 

Hur var boken:  En kamp mot klockan är den tredje delen i deckarserien om Enzo Macleod, den före detta skotska kriminalteknikerna som numera är bosatt i Frankrike. I denna deckarserie löser han Cold Cases. I denna bok dras man in med hull och hår när någon med berått mod försöker förstöra livet för Enzo. Man inser snart att detta har att göra med de kalla fall som han har börjat utreda genom en vadslagning. Boken är grymt spännande, jag tycker rent av att detta är den mest spännande av alla böcker jag hittills läst av författaren. Det är högt tempo från början till slut och handlingen är jätteintressant. Älskar som vanligt miljöerna och gillar ju verkligen Mays språk. Kan varmt rekommendera hans böcker och i högsta grad denna.


Betyg: 5 / 5

 

1 kommentar: