onsdag 27 januari 2021

Korta svar på stora frågor

Titel: Korta svar på stora frågor
Författare: Stephen Hawking
Bokförlag: Mondial
Format: Danskt band
Utgiven: 2019
Antal sidor: 227
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Korta svar på stora frågor av Stephen Hawkins var hans sista planerade projekt men han avled innan den slutförts så bl.a. Hawkings kollegor hjälpte till att färdigställa boken.


Bokens första mening: "Människan har alltid velat ha svar på de stora frågorna."


Så här står det om boken: "Stephen Hawking hade innan han gick bort i mars 2018 intagit positionen som vår tids mest berömda vetenskapsman. Han blev ständigt tillfrågad både från allmänhet, näringsliv och från politiker om sin syn på de stora frågorna. Och vare sig frågorna handlade om svarta hål eller mänsklighetens framtid så var svaren alltid eleganta, hoppfulla och djupsinniga.  

Korta svar på stora frågor gör Hawking bokslut genom att ta sig an de största frågorna i vår tid, och presenterar sina svar på ett sätt som alla kan förstå."  


Hur var boken: Det här är en liten kort och otroligt intressant bok som sammanställdes efter Hawkins död, där han svarar på stora frågor , frågor som vi lite till mans går och funderar på. Några av frågorna är: Finns Gud? Kan vi förutsäga framtiden? Är tidsresor möjliga? Vad finns inuti ett svart hål? Boken är i stora delar väldigt vetenskaplig, men den är ändå skriven på ett sätt som gör att man förstår vad det handlar om och den är i delar väldigt mänsklig och underhållande. Jag som intresserade mig jättemycket för frågor som detta som ung kände att det var roligt att komma tillbaka till ämnena nu på äldre dar. Är man minsta lilla intresserad av ämnen som dessa och gillar vetenskap och då kanske främst universum, så kan jag varmt rekommendera boken.


Betyg: 4 / 5


3 kommentarer:

 1. jag har boken han skrev till sin son

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är säkert också intressant.

   Radera
 2. Den här står i hyllan, får nog plocka upp den någon gång! :)

  SvaraRadera