söndag 10 januari 2021

Revolvermannen


Titel: Revolvermannen
Serie: Det mörka tornet #1
Författare: Stephen King
Översättare: John-Henri Holmberg
Bokförlag: Albert Bonniers Förlag
Format: Storpocket
Utgiven: 2017
Antal sidor: 221
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag äntligen läst Revolvermannen av Stephen King. Det är första delen i hans åtta böcker långa fantasy/sci-fi/äventyrsserie Det mörka tornet.


Berättelsens första mening: "Mannen i svart flydde genom öknen, och revolvermannen följde efter."


Så här står det om handlingen: "I en främmande värld med genklanger från vår egen möter vi för första gången Roland av Gilead, den siste revolvermannen, en ensam hämnare ständigt på väg genom ett ödelagt land på jakt efter den undflyende mannen i svart.

Här lägger Stephen King grunden till sagan om Det mörka tornet. Vi får en glimt av vad Rolands värld har blivit, men inte av hur. Vi träffar Jake, pojken från New York som blir Rolands vän och som ställer honom inför hans livs svåraste val.

Ännu är Det mörka tornet avlägset. Men det ekar som en storm i fjärran."


Hur var boken:  Detta var en intressant början på denna långa serie av Stephen King. Här får vi följa revolvermannen Roland. I ett långt och spännande äventyr jagar han efter Mannen i svart. Detta är en värld någonstans in i framtiden, inget är som det var förr. Samtidigt som vi får följa hans resa, så får vi veta en hel del om Rolands liv. Berättelsen har ett lite långsamt tempo precis som andra böcker av författaren också har. Tyckte att början var lite seg och rörig, men ju längre in i boken man kom så började man förstå mer, man kom in i sättet boken var skriven på och berättelsen blev bara mer och mer intressant. Nu ser jag fram emot nästa bok i serien.


Betyg: 3 / 5 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar