onsdag 13 januari 2021

Veckans kulturfråga v.2 2021:


Då är det dags för veckans kulturfråga hos Enligt O. Veckans frågor lyder:

Vilket mer ovanligt litteraturland Läser du gärna böcker ifrån?
Jag har de senaste tio åren frångått att mest läsa böcker från Sverige, Storbritannien och USA. Böcker från asiatiska länder lockar jättemycket och jag har främst fastnat för Kina.

Vilken författare från detta land vill du tipsa om?
En författare från Kina som jag fastnat för och  läst ett gäng böcker av är Nobelpristagaren i Litteratur 2012 Mo Yan. Hans böcker kan väl kanske beskrivas som magisk realism. Jag vet att många tycker att hans böcker är svårlästa men jag fascineras av dem. Dessa har jag i min bokhylla som jag läst:7 kommentarer:

 1. jag tycker hans böcker är ganska tuffa, hemska detaljer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de kan helt klart vara lite råa ibland.

   Radera
 2. Har inte vågat mig på Mo Yan då jag har svårt för magisk realism. Tanken är dock att jag ska läsa något av alla nobelpristagare i litteratur. Vilken av hans böcker rekommenderar du mest?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lilla korta boken Förändring som mycket handlar om författarens eget liv gillar jag mycket, men även Den genomskinliga rättikan, vilken innehåller ett flertal kortare berättelser.

   Radera
 3. Ingen författare jag läst något av. Får se vad framtiden bär i sitt sköte.

  SvaraRadera
 4. jag har läst några titlar av honom. och jag tycker om honom. svårläst tycker jag inte att han är. däremot lite rå ibland. jag är också förtjust i asiatisk litteratur. särskilt japansk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hans berättelser är helt klart lite råa emellanåt. När det gäller japansk litteratur så har jag köpt på mig ett gäng av Murakamis böcker som jag skall börja läsa så småningom.

   Radera