måndag 29 november 2021

Armasjärvi


Titel: Armasjärvi
Serie: Nattavaara #2
Författare: Thomas Engström & Margit Richert
Uppläsare: Jonas Malmsjö
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Antal timmar speltid: 11 tim 26 min
Antal sidor(fysisk bok): 323
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Armasjärvi av Thomas Engström & Margit Richert är andra delen i en trilogi som heter Nordmark. Detta är en serie som utspelar sig i en nära framtid med klimatkatastrofer och pandemier och Norrbotten har brutit sig loss från Sverige. Har lyssnat på den på Storytel och uppläsare var Jonas Malmsjö.


Så här står det om handlingen: "Välkommen till Nordmark, år 11 Efter Befrielsen.

Syskonen Sofia och Erik har skilts åt. I Kiruna, där tillvaron ändå är bättre än på andra håll i det nya riket i norr, har Sofia mer att stå i än andra barn i hennes ålder. Vid sidan om skolan och arbetet på ett värdshus är hon spion åt säkerhetstjänsten. Sextonårige Erik har infiltrerat de mystiska hesekelianerna och hamnat på församlingens elitskola i Armasjärvi. Inte en dag går utan att han längtar efter att få återförenas med sin syster."


Hur var boken: Denna liksom första boken i serien, Nattavaare, var oerhört intressant i och med att den framtid som boken speglar känns väldigt aktuell, och förutspår hur det skulle kunna bli i vår framtiden ganska snart. Tycker dock att handlingen spretar en aning till att börja med, men den tar sig och blir ganska spännande på slutet. Vad jag gillar är att vi får följa storyn och huvudkaraktärerna, samtidigt som man blandar det med världsnyheter från alla håll som berättar om vad som händer överallt i världen. Riktigt smart. Ser väldigt mycket fram emot den avslutande delen när den kommer.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar