fredag 19 november 2021

Den öde staden


Titel: Den öde staden
Serie: Survivors
Författare: Erin Hunter
Översättare: Elin Pirttimaa Rosén
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Utgiven: 2021-04
Antal sidor: 244
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Survivors är den senaste i raden av serier av Erin Hunter som börjat översättas. Detta är första boken i serien och den heter Den öde staden.


Bokens första mening: "Gläfs vred på sig, gäspade och gav ifrån sig ett litet, upphetsat gnäll."


Så här står det om handlingen: "Lucky har alltid varit en ensamvarg, och har strövat fritt på stadens gator. Men så drabbas staden av en jordbävning, det Stora morret, och inget blir någonsin sig likt. För första gången måste han våga lita på någon annan än sig själv, när han bildar en flock med några tidigare koppelhundar som tappat bort sina ägare."


Hur var boken:  Detta är första boken i en serie av författarkollektivet Erin Hunter. Serien heter Survivors. Det handlar först och främst om hunden Lucky som är en ensamhund. När staden han bor i drabbas av jordbävning och fullständigt förändras så måste han lämna sina kända trakter. Det gör han tillsammans med ett gäng tamhundar som han träffar och därefter lär upp. Det är en jättemysig, spännande och underhållande bok. Gillar hur man får utforska miljöerna och följa med hundarna på sina spännande och skrämmande äventyr. Det skall bli så kul att få följa hundarna i nästa bok när den översatts till svenska.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar