söndag 7 november 2021

Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden


 
Titel: Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden
Serie: Lilla bageriet #2
Författare: Jenny Colgan
Översättare: Birgitta Karlström
Bokförlag: Massolit
Format: Pocket
Utgiven: 2017
Antal sidor: 397
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan är andra boken i hennes serie Lilla bageriet.


Boken första mening: "När jag sover, vilket jag inte kan, jag sover aldrig, så drömmer jag om honom."


Så här står det om handlingen: "Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Hon är förälskad: i den vackra kuststaden hon kallar hemma, i sitt bageri på strandpromenaden, och mest av allt i sin pojkvän.

Men under ytan gnager en oro. Den milda sommarbrisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig. Hennes nyfunna vän har precis blivit änka, och hoppas att flytten till staden ska lindra hennes sorg. Men Polly vet något som helt kan rasera vännens försiktiga steg mot återhämtning. Samtidigt får pojkvännen brottas med plikter han trodde att han hade lämnat bakom sig och Polly börjar få svårt att hantera hans allt längre perioder av frånvaro.

Polly siktar mjöl, knådar deg och bakar bröd. Men ingenting verkar hindra den storm som kommer. Är hon på väg att förlora allt det hon kommit att älska?"


Hur var boken:  Denna är liksom första boken i serien en oerhört mysig feelgood. Den utspelar sig i mysig miljö. Älskar karaktärerna och speciellt älskar jag den lilla lunnefågeln som bor hos huvudkaraktären Polly. En bok om kärlek, vänskap, relationer och om att kämpa för  det man tror på. Vissa saker är kanske lite förutsägbara, men boken är så mysig och lättläst så det spelar ingen roll. Nu skall tredje boken läsas kring jul.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar