torsdag 4 november 2021

Utloggad


Titel: Utloggad
Författare: Lilly Emme
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-01
Antal sidor: 272
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Utloggad av Lilli Emme är en bok som jag blev supersugen på när jag fick hem den. Har läst En nästan perfekt mamma av författaren som jag gillade så mycket.


Bokens första mening: "Nu vill jag att ni sammanfattar skrivkursen med ett ord."


Så här står det om boken: "Så länge trettioåriga Katie O Farrell kan minnas har hon drömt om att bli författare. Katie och hennes tre väninnor bildade kvartetten Skrivsystrar när de möttes på universitetet i Hull. De avgav då ett löfte: ingen av dem får ge upp skrivandet förrän alla fyra är utgivna författare. Katie samlar refuseringar på hög medan vännernas karriärer pekar spikrakt uppåt. Självförtroendet sviktar samtidigt som väninnornas hets på sociala medier blir allt mer intensiv.

När Katie plötsligt råkar skicka ett mail till fel person, tar det hus i helsike. Katie bestämmer sig för att logga ut från världen den digitala liksom världen utanför dörren. Först när mobilen tystnar får hon äntligen tid att fundera på om det är värt att göra vad som helst för att nå sina drömmar. Hon lovar sig själv att aldrig mer skriva ett ord. Men vad ska hon göra med den där hemliga berättelsen som pockat på att bli berättad ända sedan hon var liten?"


Hur var boken:  En jättemysig och underhållande bok om vänskap och författardrömmar. Boken var så lättsam och trevlig att läsa så sidorna flög fram. Boken belyser även hur vi människor hela tiden måste vara uppkopplade på sociala medier. Superbra att det ämnet togs upp. Längtar efter att läsa nästa bok i serien när den kommer.


Betyg: 4 / 5

 

2 kommentarer: