tisdag 2 november 2021

I lågor: ett brandtal till världen för en Green New Deal


Titel: I lågor: ett brandtal till världen för en Green New Deal
Författare: Naomi Klein
Översättare: Fredrika Spindler
Bokförlag: Ordfront
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-02
Antal sidor: 302
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


När jag såg att I lågor: ett brandtal till världen för en Green New Deal av Naomi Klein handlade om klimatkrisen så blev jag nyfiken och ville läsa boken. Det tog ett tag innan det blev av.


Boken första mening: "En fredag i mitten av mars 2019 strömmade de ut från skolorna: små rännilar som bubblade av iver och trots och som hade gett sig ut för att skolka."


Så här står det om boken: "I sin nya bok samlar en av vår tids mest framstående författare och aktivister all sin kraft för att visa vad som står på spel om vi väljer att bortse från den brinnande miljöfrågan. I en blandning av nyskrivna texter och tidigare artiklar analyserar hon konflikten mellan ekologiskt tänkande och vår tids leva i nuet-mantra. Men framför allt betonar hon hur vi fortfarande har en möjlighet att anta den utmaning som klimatkrisen utgör. Bara vi är villiga att förändra de system som konstant bidrar till den."


Hur var boken: En väldigt intressant och väldigt viktig bok om klimatförändringar, vad som inte blivit gjort och vad man kan göra för att säkra en framtid här på jorden. Dock väldigt seg att läsa.


Betyg: 3 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar