måndag 29 november 2021

Spegelbilden


Titel: Spegelbilden
Serie: Kampen om Tusenvärld #2
Författare: Joseph A. Davis
Bokförlag: Stevali
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-04
Antal sidor: 281
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Spegelbilden av Joseph A. Davis är andra boken i en ungdomsserie för åldersgrupp 9 - 12 år och serien heter Kampen om Tusenvärld.


Bokens första mening: "Örfilen kom som en fullständig överraskning för Julia."


Så här står det om handlingen: " Julia och Edvin rusar iväg till Tusenvärld så snart de hör de ödesdigra nyheterna om att deras vän Kasirs liv svävar i fara. Men mörkret som lurar i Tusenvärlds vackra domäner har tagit nya, lömska former, och barnen blir tvungna att pröva sina nyfunna krafter mot fiender och faror som de aldrig kunnat föreställa sig.

Medan de söker desperat efter ett sätt att hjälpa Kasir drabbas Julia av märkliga drömmar om en spegelvänd värld där de skugglika fördunklarna har lyckats ta sig in genom huvudstadens murar. Men är det bara en dröm, eller är det någonting mycket mer allvarligt? Och går det att lita på den mäktiga främlingen som erbjuder sig att vägleda henne genom denna spegelvända värld?"


Hur var boken:  Boken är verkligen fantasifull och det är jättespännande att följa syskonen Julia och Edvins äventyr i den värld som tidigare varit deras fars. Här finns det illvilliga personer, monster, bevingade hästar och mycket mer. Gillar det jättemycket. Jag hoppas så klart att det kommer någon ytterligare del för man vill verkligen följa syskonen lite till.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar