tisdag 2 januari 2018

De sju systrarna


Titel: De sju systrarna
Serie: De sju systrarna
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Gabriella Anderson
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Utgiven: 2017
Antal sidor: 539
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bazar förlag för boken! 

De sju systrarna av Lucinda Riley är första boken i en serie med samma namn. Tyckte att boken lockade då jag läste baksidestexten och måste säga att jag gillade den riktigt mycket.

Så här står det om handlingen:

"Maia DAplièse och hennes fem adoptivsystrar samlas i sitt barndomshem Atlantis, ett vackert slott vid Genevasjöns kust, efter att deras adoptivfar, den mystiske miljardären Pa Salt, har gått bort. Underligt nog har han redan begravts till havs, men varje syster tilldelas varsin ledtråd som ska vägleda henne i sökandet efter sitt ursprung.

Maias ledtråd leder henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro. Väl där börjar hon lägga samman pusselbitarna
 

Åttio år tidigare, 1927, under Rios Belle Epoque, planerar Izabela Bonifacios far för hennes giftermål in i aristokratin. Under tiden arbetar arkitekten Heitor da Silva Costa på en kristusstaty som ska kallas Cristo Redentor och behöver resa till Paris för att finna den rätta skulptören som kan färdigställa hans verk. Den äventyrslystna och passionerade Izabela övertalar sin far att låta henne följa med Heitor och hans familj till Europa innan sitt giftermål. Där, i Paul Landowskis studio utanför Paris och på de intima kaféerna i Montparnasse träffar hon den unga och ambitiösa skulptören Laurent Brouilly, och genast vet hon att hennes liv aldrig kommer bli sig likt."

---

Detta var en berättelse som kändes lite förtrollande redan från början. Adoptivsystrarna som hämtats hem av sin far som kallades Pa Salt bodde ju först och främst på en helt fantastisk plats vid Genevasjön. Pappan kändes lite mystisk och man undrar en hel del över vem han egentligen var. Men första boken kom att fokusera på hur äldsta systern Maia börjar leta efter sitt ursprung efter pappans död. Detta tar henne på en resa till Brasilien.

Handlingen kommer att utspela sig både i nutid och dåtid. I nutid befinner vi oss till största delen i Brasilien. Men dåtidsberättelsen utspelar sig både i Brasilien och Paris. Det är oerhört spännande att följa hur Maia sakta men säkert nystar upp sin släkthistoria. Samtidigt så får man följa tillkomsten av den välkända Kristusstatyn i Rio de Janeiro.

Tyckte att boken var väldigt bra, men den kändes nästan onödigt lång. Men oavsett längden så gillade jag boken tillräckligt mycket för att längta efter den magiska fortsättningen.


Betyg: 4 / 5

Läst i Jordenruntläsning 2017

1 kommentar: