onsdag 31 januari 2018

Månsken


Titel: Månsken
Serie: Warriors, den nya profetian #2
Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Tryckt: 2017
Antal sidor: 326
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bokfabriken för boken!

Månsken är andra boken i Warriors-seriens andra profetia. Det är författarkollektivet Erin Hunter som skrivit dessa otroligt trevliga barn/ungdomsböcker.


Så här står det om handlingen:

"Mörker, luft, vatten och himmel kommer att stråla samman. Ingenting kommer att bli som förr.

Det har gått flera månar sedan de utvalda katterna lämnade sina klaner på uppdrag av Stjärnklanen och de är nu på väg hem igen. Den långa färden tillbaka till skogen kantas av faror och katterna tyngs dessutom av budskapet som Midnatt framfört - att alla klankatter måste lämna den plats där de och deras förfäder bott sedan urminnes tider.

Hemma i skogen är ingenting sig likt och frågan är om de utvalda katterna kommer att hinna tillbaka innan allt är för sent."


---

I de senaste böckerna är vi tillbaka i kattklarnerna i skogen. Här får vi återknyta bekantskapen med en del av de gamla katterna, men vi får även följa några katter ur den yngre generationen. Några av dessa unga katter har blivit utvalda att ge sig ut på ett långt äventyr för att få höra om en profetia. De är i denna bok på väg hem därifrån och de får under denna långa resa vara med om massor med spännande och farliga saker.

Det är som vanligt oerhört fantasifullt, varmt, spännande och roligt att få följa katterna på sina äventyr. Nu ser jag naturligtvis väldigt mycket fram emot att läsa fortsättningen när den kommer i svensk översättning under våren. Nästa bok kommer att heta Gryning.


Betyg: 4,5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar