onsdag 13 mars 2019

Djungelboken


Titel: Djungelboken
Författare: Rudyard Kipling
Översättare: Christina Westman
Illustratör: Robert Ingpen
Bokförlag: B. Wahlströms
Format: Inbunden
Utgiven: 2013
Antal sidor: 191
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Denna fina illustrerade utgåva av Djungelboken av Rudyard Kipling, har stått i min bokhylla ganska länge du. Eftersom jag är med i en klassikerutmaning så kände jag att det var dags att läsa den, så det fick bli mars månads klassiker.

Så här står det om boken:

"Berättelsen om Mowgli människoungen som växte upp hos vargarna i Indiens djungler, är ett av världslitteraturens förnämsta verk.

Mowgli räddas som liten från Shere Khan, tigern med de gnistrande ögonen. han uppfostras enligt djungelns lag och lär sig jaga och tala djungelvarelsernas olika språk.
   Mowgli får uppleva många spännande äventyr, och möta oförglömliga personligheter som Bagheera, den smidiga svarta pantern, Baloo, den snälle gamle björnen och Kaa, ormen med hypnotisk blick.

Men Mowgli är människa, och efterhand förstår han att han måste återvända till de sina. Men först måste han möta sin fiende - Shere Khan. Striden står om vem som är djungelns egentliga kung.

Förutom berättelsen om Mowgli innehåller denna samling andra berättelser som Rikki-tikki tavi, Den vita sälen och Elefantpojken"

---

Den här boken liksom de andra som jag har från B. Wahlströms illustrerade klassikerserie är så otroligt fin. Boken är full av jättevackra illustrationer. 
   När det gäller berättelsen om Mowgli så har jag aldrig läst den tidigare utan bara sett den på film. Så det var verkligen jättetrevligt att äntligen läsa den. Tyckte så klart att det var intressant. Det var även trevligt att läsa de andra berättelserna i boken som jag var mindre bekant med. Trots allt fint och de intressanta berättelserna så var det något med språket som jag hade problem med. Detta gjorde att det kändes lite trögt att ta sig igenom boken. Jag hade verkligen velat gilla allt med boken, men men får inte alltid som man vill.


Betyg: 3 / 5

Läst i 6 klassiker på 6 månader - del 3 vår 2019 och i Hyllvärmare 20195 kommentarer:

 1. Roligt att läsa gamla klassiker jag tror jag läste den som barn ha en fin kväll kram från Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen kul att läsa klassiker emellanåt.

   Radera
 2. härlig klassiker, jag var Mowgli på sån där studentteater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var kul att äntligen läsa den.

   Radera
 3. Jag blev inte jättefångad av de andra berättelserna när jag läste den.

  SvaraRadera