onsdag 13 mars 2019

Savannens lag


Titel: Savannens lag
Serie: Bravelands #2
Författare: Erin Hunter
Översättare: Elin Rosén
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-01
Antal sidor: 398
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bokfabriken för boken!

Savannens lag är andra boken i Erin Hunters serie Bravelands. Man kan väl säga att detta är som en fantasyserie fast den utspelar sig på savannen i en fiktiv värld. Böckerna är liksom deras tidigare serie Warriors riktad till åldersgrupp 9 - 12 år.

Så här står det om handlingen:

"HÖR DU VRÅLEN FRÅN BRAVELANDS? 
Savannens lag har brutits. Ledarelefanten Stora modern har blivit mördad och Bravelands står på randen till kaos babianen Gadd smider mörka ränker och lejonflockens grymme härskare Titan dödar urskillningslöst. Inte ens vädret är som vanligt, ena stunden piskar regnet ner för att i nästa avlösas av en hetta som är svår att härda ut.   
Tre av Bravelands modiga unga hjältar babianen Tagg, elefanten Himmel och lejonet Orädd, försöker på var sitt håll göra sitt bästa för att rädda situationen. Men för att ha en chans att lyckas måste de skynda, tiden är knapp och hopplösheten och rädslan brer ut sig alltmer över den tidigare så fridfulla savannen." 


---

Den här fantastiska serien, som jag definitivt fallit pladask för utspelar sig som sagt på savannen i Bravelands. Huvudkaraktärerna i serien är tre unga djur, elefanten Himmel, babianen Tagg och lejonet Orädd. Dessa djur har gestaltats så de känns väldig mänskliga. Vi får följa dem i deras liv på savannen. Där råder torka och vissa djur har brutit mot savannens lagar så det är oroligheter. Tycker verkligen att berättelsen är så fin. Här beskrivs hur de olika djuren fungerar ihop med sina grupper och med varandra. Det är stridigheter mellan olika djurgrupper och mellan vissa karaktärer. Miljöbeskrivningarna är så fantastiska. Man riktigt känner hur det är att leva på savannen. Kan inte säga annat än att det är spännande och trevlig läsning och påpeka att det passar både för ung och gammal att läsa böckerna. Längtar redan efter att fortsätta läsa om savannens djur för att se vad som händer härnäst. 


Betyg: 4,5 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar