söndag 31 mars 2019

Orianas bälte


Titel: Orianas bälte
Serie: De fem elementen
Författare: Cecilia Larsson Kostenius
Bokförlag: Visto Förlag
Format: E-bok
Utgiven: 2019-03
Antal sidor: 488
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Cecilia Larsson Kostenius för att jag fick möjligheten att förhandsläsa boken!

Orianas bälte av Cecilia Larsson Kostenius är den tredje delen i hennes serie De fem elementen. Detta är en fantasyserie riktad till Unga Vuxna.

Så här står det om handlingen:

"Kriget är över. Virusgudinnan är besegrad. På natthimlen syns skuggan av det som finns kvar av henne och i sin stjärnbild bär hon resterna av systrarna - jord, eld, luft och vatten.
Elementens kärnor har slukats av Dunklets drake. Men när fyra ägg har lagts kommer Oriana åter till Manhem. Så löd hennes löfte och hot. Odal återvänder till en förändrad värld där elementen inte längre är pålitliga. Han måste återställa balansen, för att förhindra fullständig förintelse. Pål utkämpar en inre strid där Svala spelar en stor roll. Hur mycket kan en person begära och längta? Och vad gör du när ingen kan uppfylla dina önskningar?"

---

Detta är som sagt tredje delen i De fem elementen, vilket är en väldigt fantasifull serie som utspelar sig i en värld där människor från de olika elementen lever och denna världen styrdes av några gudinnor.
   Kände lite tveksamhet när jag började på första boken för jag tyckte att den startade lite långsamt. Men det var som sagt första boken och världen skulle presenteras och även karaktärerna, så det var inte förrän i senare delen som storyn tog fart på riktigt. Andra boken var så otroligt mycket bättre och nu när jag läst tredje delen så är jag definitivt såld. Denna bok var helt magisk. Älskade den från början till slut. Det hände massor hela tiden. Det är en så intressant uppbyggd story och det är verkligen äventyrligt. Det är ovanliga människor, gudinnor och en gud och som grädde på moset drakar. Kan inte bli bättre. Nu blir det lite väntan tills nästa bok i serien kommer, för den skall verkligen läsas. Längtar redan.


Betyg: 5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar