lördag 18 januari 2014

Bokbloggsjerka 17 - 20 januari


I veckans bokbloggsjerka hos Annika vill hon veta:

Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare som du läst men den/de skall ha en stark anknytning till din favoritgenre.

Mina favoritgenres i böckernas värld är deckare och thrillers. Att välja serier eller filmer inom dessa genres är lite svårt. Det finns en hel del som jag tycker om. Men till slut blev det dessa:

Jag säger absolut som Annika, 24 är en av de bästa tv-serier som någonsin gjorts i denna genre. Det är en så otroligt spännande, välgjord och definitivt beroendeframkallande tv-serie. Huvudkaraktären Jack Bauer spelas av Keifer Sutherland. Ser med spänning fram emot de nästkommande säsongerna som kommer att bli i 12 avsnitt vardera. Nästa har release i USA i maj.

Även serien CSI: Miami är en serie som jag gillar och som jag kikat på ända från början. Såg faktiskt alldeles nyligen den 10:e och sista säsongen. Här kretsar handlingen kring brottsutredning. Trevliga skådespelare och väldigt snygg filmning.

Sedan är jag väldigt förtjust i filmerna om Göteborgspolisen Johan Falck. Det är tuffa filmer om organiserad brottslighet. Denna serie började med tre fristående filmer, Noll tolerans(1999), Livvakterna(2001) och Den tredje vågen(2003), för att sedan fortsätta med ytterligare 12 Johan Falck-filmer som kom mellan 2009 - 2013.

Till sist blir det absolut filmerna om den utbildade yrkesmördaren och spionen Jason Bourne.  Filmerna i serien som hittills kommit är Bourne Identity, Bourne Supremacy, Bourne Ultimatum och Bourne Legacy. Dessa filmer bygger på en bokkaraktär som Robert Ludlum började skriva. Tre böcker  skrev han och efter hans död har Eric Van Lustbader skrivit sex stycken till. Nästa film i serien skall enligt uppgift ha release 2015.


10 kommentarer:

 1. CSI: Miami fastnade jag aldrig för, däremot var jag väldigt glad i "original" CSI och även NY funkade ibland :)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar böckerna om Jason Bourne. Förmodligen några av mina favoritfilmer. Har också läst böckerna med tyvärr tycker jag inte riktigt lika mycket om den.

  SvaraRadera
 3. Märkligt nog så gillar även jag Johan Falk. Men något undantag som bekräftar regeln måste det ju finnas :).

  SvaraRadera
 4. Bourne filmerna måste jag se, har nog bara sett en.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte hunnit titta på så många teveserier som jag kanske skulle ha velat. CSI har jag däremot också fastnat för och criminal minds :)

  SvaraRadera
 6. Jag har sett några Johan Falck - inte så dumma alls!

  SvaraRadera
 7. Jag säger som Monika - jag fastnade aldrig riktigt för CSI: Miami, men de andra CSI-serierna följde jag under några år :)

  SvaraRadera
 8. Bourne-filmerna! Så himla bra, har sett dem ett antal gånger nu :)

  SvaraRadera
 9. 24 har jag på min att se lista så småningom.

  SvaraRadera
 10. För mig är det brittiska deckare. Jag har inte sett nått av det du nämner...

  SvaraRadera