torsdag 9 januari 2014

Lyckliga gatan


Titel: Lyckliga gatan
Författare: Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget
Band: Inbunden
Tryckt: 2013
Antal sidor: 413
Boken finns bl.a att köpa här: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!!

Lyckliga gatan är den 10:e av böckerna i ordningen som Liza Marklund skrivit om journalisten Annika Bengtzon. Enligt baksidestexten på boken är det den näst sista.

Har gillat alla Marklunds deckare. Tycker att dom är så där lagom spännande och oerhört lättlästa. Denna var absolut inget undantag. Här skulle flera intriger få sin lösning och några trådar knytas ihop och jag tycker faktiskt Marklund lyckas riktigt bra. Det enda som  förvånade mig var att Annika Bengtzon hade en ny sambo. Kommer faktiskt inte ihåg att något sådant var på gång från förra boken. Det kanske det var. Kanske bara jag som inte minns :) I denna boken har vi faktiskt ytterligare en huvudkaraktär som mycket kretsar kring, det är polisen Nina Hoffman, en polis som just börjat jobba på rikskriminalen. Man får ta del av bokens mordfall ur både Bengtzon och Hoffmans synvinkel, vilket var trevligt. Jag kan inte säga annat än att det var en väldigt trevlig bok så här i början på året. Ser med spänning fram emot sista boken i den här serien.

Handling:
En kortvuxen ängel.
En försvunnen småbarnsmamma.
En medieskandal som får näthatet att explodera.
På något sätt hänger de samman, men hur?

Annika Bengtzon är tillbaka och arbetar som nyhetsreporter på tidningen Kvällspressen. När riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg hittas torterad och medvetslös i sitt hem på fashionabla Solsidan får hon i uppdrag att skriva om händelsen.
Ju mer hon gräver i fallet, desto besynnerligare blir det.
Var är Nora, hans hustru? Vem plågade ihjäl uteliggaren Kaggen? Vad har den förrymda miljardärskan Viola Söderland med saken att göra? Och varför hatar alla chefredaktör Anders Schyman?
Medan Ingemar Lerberg hamnar allt djupare i koma och näthatet växer över alla bräddar, krackelerar bilden av det avundsvärda livet i villaförorten.


Betyg: 4 / 5

Läst i spänningsutmaningen 2014
 

5 kommentarer:

 1. Jag har också nyligen läst denna och gillade den (precis som de tidigare om Annika Bengtzon).

  SvaraRadera
 2. Älskar Liza Marklunds böcker om Annika Bengtzon, ser fram emot att läsa denna.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker Liza är bra på hantverket, men retar mig ibland på att hon använder ett enkelt språk. Det är väl journalisten i henne... Jag minns sällan böcker, så när jag läser serier där böckerna kommer långt emellan så tar det ett tag innan jag landar i huvudpersonens privatliv. Men jag har ett svagt minne av att en av de senaste böckerna handlade om att hennes fd man blev kidnappad i något krigshärjat land, och att Annika då bodde med någon annan, eller i alla fall hade någon som var hos henne...

  SvaraRadera
 4. Den boken fick jag förra veckan. Står så fint i hyllan. Ser fram emot att läsa den:).

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte mycket om den och hoppas det kommer fler.
  Mia

  SvaraRadera