tisdag 21 januari 2014

Pacific Rim


Pacific Rim är en Sci-fi från 2013 av regissören Guillermo del Toro. Handlingen utspelar sig i en nära framtid, då det från en portal på havets botten, från en annan dimension dyker upp jättemonster. Mänskligheten kan inte skydda sig mot dessa så man bygger jätterobotar som skall styras av två människor som sammankopplas via hjärnan. Detta blir en fajt på liv och död för mänskligheten.

Får väl säga att detta var en ganska medelmåttig historia. Lite effekter som man kanske kan tycka var lite coola, men en ganska förutsägbar historia och man fick inte heller fördjupa sig speciellt i karaktärerna.

Handling: När stora monster stiger upp från haven inleddes ett krig som kostar miljontals liv. För att bekämpa dessa Kaijus, skapar man jättelika robotar, så kallade Jaegers som styrs av två piloter. Men även dessa har problem med de hänsynslösa Kaijus. På gränsen till ett förödande nederlag vänder man sig till två osannolika hjältar. En före detta pilot och en ung tjej är plötsligt mänsklighetens sista hopp inför den stundande apokalyps.

Betyg: 3 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar