torsdag 9 januari 2014

Let´s kill Bobby Z & Ip Man

Här lite kort om de två senaste filmerna vi kikat på.


Let´s kill Bobby Z är en action från 2007 där nyss avlidne Paul Walker spelar en av huvudrollerna. Hade faktiskt aldrig ens hört talas om denna film tidigare, så den var rolig att se. Det var en spännande och småkomisk berättelse i knarkmaffiakretsar. Riktigt underhållande!!

Handling: Tim Kearney är en före detta soldat som sitter inne på livstid utan några vidare framtidsutsikter. En dag får han ett erbjudande som han inte kan motstå: den hårdkokta detektiven Krewes erbjuder honom frihet mot att han förklär sig i den beryktade knarkbossen Bobby Z kläder. Bobby Z ska ingå en hemlig byteshandel med en annan narkotikabaron. Vad narkotikabaronen inte vet är att Bobby Z i verkligheten är död.

Betyg: 3+ / 5


Ip Man är en asiatisk kampsportsfilm från 2008. Den handlar om en känd kampsportsmästare och handlingen utspelar sig på den kinesiska orten Foshan, en ort där det finns många kampsportsskolor. Filmen berättar om vad som hände Ip Man och många andra på denna ort efter att Japanerna erövrade Kina 1937. Tycker att det är lite roligt med kampsport och tyckte att berättelsen var både rolig i vissa scener och även dramatisk i andra.

Handling: En semi-biografisk berättelse om Wing-chung kung fu-grenens skapare Ip Man och hans liv i det japanskockuperade Foshan i Kina.

Betyg: 3 / 5


1 kommentar: