måndag 6 januari 2014

Hobbit: Smaugs ödemark


Jaha, då blev det bio idag. Trodde först inte att jag skulle orka kika på Hobbit: Smaugs ödemark på bio och det kändes lite tråkigt. Men idag mådde jag såpass bra att jag orkade sitta 2 timmar och 41 minuter i biostolen. Trodde först att detta skulle kännas långt, men oj så fort tiden gick.

Första Hobbit-filmen kändes lite smått seg i början , men så var inte fallet med denna andra film. Tyckte att handlingen flöt på bra redan från början. Visst fanns det några små tabbar i filmen och definitivt vissa scener som inte såg speciellt verkliga ut, men det kunde jag faktiskt bortse från för jag tyckte att storyn var bättre uppbyggd än i första filmen och där fanns en hel del spännande och rent av vackra scener. Bilbo fick en mer betydande roll nu i fortsättningen. Legolas fick vi naturligtvis se när han skjuter sina pilar i raketfart och studsar omkring som jag vet inte vad. Det är ju alltid trevligt att se honom!! Dessutom var den nya karaktären skogsalven Tauriel en trevlig bekantskap. Vi fick även stifta bekantskap med Mikael Persbrandts karaktär Beorn i några minuter. Honom får vi om jag förstått det hela rätt se mer av i den avslutande filmen.

Var som sagt väldigt nöjd med vad jag såg. Har ju hört så blandade recensioner om denna film, allt från jättebra till jättedålig. Jag tyckte absolut att den var åt det bättre hållet. Ser definitivt fram emot upplösningen.

Handling: Här är fortsättningen på Bilbo Baggers äventyrliga resa tillsammans med Gandalf och de tretton dvärgarna, ledda av Thorin Ekensköld, för att återkräva Ensliga berget och dvärgarnas förlorade rike Erebor.
Efter att ha lyckats överleva första etappen av den oväntade resan, kämpar gruppen vidare österut genom den förrädiska skogen Mörkveden. Där ställs de öga mot öga med den gigantiske Beorn, en hord av jättespindlar och tillfångatas av de farliga skogsalverna. Efter en dramatisk flykt lyckas de ta sig till Sjöstaden och vidare till Ensliga berget för att möta den största faran av alla – den enorma draken Smaug. En utmaning som kommer sätta deras mod och vänskap på slutgiltigt prov.Betyg: 4 / 5
6 kommentarer:

 1. Gillar de här filmerna, men de är inget jag längtar efter att se om och om igen direkt. Tauriel, javisst! :D

  SvaraRadera
 2. Åh vad jag blir sugen på att se den här nu!

  SvaraRadera
 3. Absolut bättre än ettan, men synd att de fyllt ut så det blivit en "Mini-sagan om ringen" av historien istället för att göra en bra film av boken.

  SvaraRadera
 4. Den filmen planerar vi att se på bio snart:).

  SvaraRadera
 5. Såg denna i söndags, gillade den verkligen :)ser så mycket fram emot sista delen.

  SvaraRadera
 6. Såg den före jul och tyckte verkligen om den.

  Men Tauriel, nej tack. Hitte-på-karaktärer för att "locka tjejer" tycker jag är tråkigt. De kunde ju åtminstone använt sig av en karaktär som finns i Tolkiens böcker.
  Dessutom är hennes flirt med Kili så fel. Legolas och Gimlis vänskap i Sagan om Ringen är ju banbrytande och jag tycker Peter Jackson förminskar den med detta. Tråkigt tycker jag.
  I övrigt tycker jag att de ändringar som gjorts jämfört med boken är helt ok. Jag kan köpa det mesta :)

  SvaraRadera