fredag 8 mars 2019

Helgfrågan v. 10


Då är det helg igen och dags att svara på helgfrågan hos Mias bokhörna. Veckans frågor lyder:

Hur viktigt är det att man gillar huvudkaraktären i en bok?
Det enda som är viktigt med karaktären i en bok är att den inte är tråkig och intetsägande. Då vill jag helst inte läsa. Annars kan karaktären gärna vara trevlig eller för den delen en riktig bad guy, spelar ingen roll. Känner man något för karaktären så är det bra.

Bonusfråga: Dina vänner och familj gillar de också att läsa?
Det är nog ingen i bekantskapskretsen som läser så mycket som jag gör, och då tycker inte jag själv att jag läser så mycket. Men lite grann så här ser det ut:
Maken läser inte så mycket böcker utan läser tidningar, artiklar på nätet och seriealbum. Han vill gärna läsa alla sina Stephen King-böcker, men det tar sådan tid att läsa ut en enda bok så jag vet inte när det kommer att ske.
Min dotter har läst mycket när hon var yngre men nu när hon har familj så läser hon bara när hon har tid , men hon har en hel del böcker på lager tills tiden finns, många av dem har hon fått av mig..
Sonen har läst väldigt lite först på grund av sin dyslexi, sedan fick han afasi efter en stroke som han fick vid 22 års ålder, men nu på senare tid har han kommit på att det går jättebra att lyssna på ljudböcker istället.
Min syster och svåger har också läst ganska mycket genom åren. Men de har de senaste åren gått över från fysiska böcker till att lyssna på ljudböcker istället.
Sedan har vi mina föräldrar. Båda har läst böcker, mamma mer än pappa får man nog säga. Dessutom har båda föräldrarna skrivit en hel del, där har det varit pappa som skrivit mest i form av dikter och små noveller.
Mina stora barnbarn har läst en hel del i perioder. Båda älskade bokläsning när de var små. Minsta barnbarnen är fortfarande i den fasen när man läser för henne, men hon börjar lite smått kunna läsa vissa ord själv.
Har även lite vänner som gillar att läsa och några av dem brukar gärna ta emot böcker som jag rensar ut från mina bokhyllor.

4 kommentarer:

  1. jag läser lite annan sorts böcker än min omgivning, har gett några passande till min svärdotter.

    SvaraRadera
  2. Att ha läsande vänner och familj är en bonus. Däremot läser de ganska mycket samma hela tiden. Så då får jag hitta min inspiration på bokbloggar istället. Däremot är det trevligt att diskutera läsning med vänner.

    SvaraRadera
  3. Intetsägande och tråkiga karaktärer engagerar dåligt. ;)

    SvaraRadera
  4. Om jag skulle rensa bokhyllan fick jag nog slänga böckerna, har ingen som vill ha dem.

    SvaraRadera