söndag 10 oktober 2021

Den hemliga historien


Titel: Den hemliga historien
Författare: Donna Tartt
Översättare: Nille Lindgren
Bokförlag: Albert Bonniers
Format: E-bok
Utgiven: 2013
Antal sidor(pocket): 703
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Den hemliga historien av Donna Tartt är nu utläst. Det var ett tag sedan jag påbörjade boken, och en massa andra böcker har kommit emellan under sommaren. Men nu har jag äntligen läst klart den.


Bokens första mening: "Snön uppe i bergen smälte och Bunny hade varit död i flera veckor innan vi började inse vilken allvarlig situation vi befann oss i."


Så här står det om handlingen: "När Richard Papen börjar college accepteras han snart av skolans innersta intellektuella krets. De är människorna han vill vara med, som han fascineras av, men han inser snabbt att de inte bara är kultiverade och spännande - något som han själv gärna velat vara - utan att de ägnar sig åt mycket mer än vanligt collegeliv. Dessa sex ungdomar testar målmedvetet och dekadent alkohol, droger och ritualer i sann dionysisk anda men deras lekar går snabbt för långt och någon måste ta skulden."


Så här var boken:  En otroligt intrigfull, intressant bok med spännande karaktärer. Handling i universitetsmiljö som jag gillar, många hänvisningar till klassiker inom litteraturen  var också ett plus för mig och så har vi ett alldeles fantastiskt språk som vi kan tacka både författaren och översättaren för. Absolut läsvärd.


Betyg: 5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar