tisdag 10 mars 2015

Den femte vågen


Titel: Den femte vågen
Författare: Rick Yancey
Bokförlag: Rabén & Sjögren
Format: Pocket
Tryckt: 2014
Antal sidor: 490
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack Rabén & Sjögren!

Har varit så sugen på att läsa Den femte vågen av Rick Yancey ända sedan jag fick den. Men tiden räcker inte riktigt till så det har dröjt ända tills nu. Men bättre sent än aldrig.

Den femte vågen är den första boken i en serie och det är en ungdomsbok för åldersgrupp 12 - 15 år. Boken handlar om hur utomjordingar försöker ta över vår planet och den handlar om överlevnad. Först får vi stifta bekantskap med Cassie, en tjej som kommer att mista båda sina föräldrar och hennes lillebror blir bortförd. Men efter ett tag så får vi även stifta bekantskap med två karaktärer till, som berättar denna historia.

Boken är otroligt välskriven och oerhört spännande. Man dras in i berättelsen från första sidan och sedan är man fast. Jag tänker inte på att detta är en ungdomsbok eftersom språket är som det är. Boken känns både realistisk, skrämmande och tankeväckande. Jag kan verkligen rekommendera både unga och gamla att läsa boken för den är riktigt bra.

Baksidestext. 
Efter första vågen finns bara mörker. Andra vågen överlever bara de som har tur. Tredje vågen överlever bara de som har otur. Och när fjärde vågen har passerat finns bara en regel: Lita inte på någon.

Cassie har överlevt de fyra första vågorna av en utomjordisk attack och nu flyr hon från De andra. De andra har dödat hennes föräldrar och tillfångatagit hennes lillebror. De andra som lever på jorden bland människorna, som ser mänskliga ut men är något helt annat. Cassie vet att ensam är stark inte längre bara är en tom fras, det är hennes enda chans att hålla sig vid liv.


Betyg: -5 / 5

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade denna. jag har varit sugen på den ett tag men det har ännu inte blivit något köp av den.

    SvaraRadera
  2. Tyckte också om den här, även om det fanns vissa saker i slutet som jag helst hade sett strukna. Tycker också det är synd med alla dessa åldersrekommendationer, synd att folk missar bra böcker bara för att det står en anna ålder på dem.

    SvaraRadera