onsdag 11 mars 2015

Tematrio - Pengar

Inspiration till veckans tema hos Lyrans Noblesser fick hon då hon av en olycklig anledning blev av med lite pengar nyligen. Vi skall således Berätta om tre romaner där pengar spelar stor roll.

1. Money money av Göran Hägg. Boken utspelar sig på sjuttiotalet och grundaren av en internationellt framgångsrik gruvkoncern hittas under mystiska omständigheter drunknad vid sitt sommarställe på Ingarö. Detta blir upptakten på en karusell av intriger, sexuella utspel och en våldsam kamp om makt och pengar.

2. En riktig man av Tom Wolfe. I denna bok får man bland annat följa Charles Croker, som är före detta fotbollsstjärna och även fastighetsmagnat i Atlanta, som bland annat byggt millionprojektet, skyskrapan Croker Concourse. Detta projekt blev en rejäl flopp och han står på konkursens rand och jagas febrilt av cheferna på PlannersBank. Förutom detta figurerar också en socitetsskandal där fotbollsstjärnan Fareek Fanon anklagas för att ha våldtagit dottern till en av Atlantas rikaste affärsmän. Denna affärsman är dessutom vän till Croker.

3. Maktens mörka korridorer av Gunnar Wall. Denna bok handlar om en lysande plan. Denna plan handlar om pengabelopp som är så stora att de flesta människor inte ens kan föreställa sig dem. De mäktiga personer som utarbetat denna plan är beredda att gå över lik för att vara hemliga. Men den unga Malin Berggren som är vikarie på finansdepartementet, lyckas snubbla över ett papper som är så intressant att hon inte kan låta bli att försöka ta reda på mer. 


6 kommentarer:

 1. Känner inte till någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Har inte läst någon av böckerna. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 3. Inga böcker jag kände till, tack för tipsen!

  SvaraRadera
 4. Har inte läst någon av dina tre.

  SvaraRadera
 5. Helt okända böcker för mig, så tack för tips! :)

  SvaraRadera