onsdag 8 mars 2017

Den spruckna planeten


Titel: Den spruckna planeten
Serie: Prismagalaxen
Författare: Ingrid Remvall
Bokförlag: Telegram
Format: E-bok
Utgiven: 2014
Antal sidor: 261(fysisk bok)
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Den spruckna planeten är Ingrid Remvalls tredje och sista bok i serien Prismagalaxen. Detta är en bok som jag skulle läst för länge sedan men den har tyvärr inte blivit läst förrän nu. Den här Sci/fi- serien riktar sig om jag inte har fel till barn i åldersgrupp 9 - 12 år.

Så här står det om boken:

"Inget vanligt äventyrsläger, nu är det på riktigt. En expedition till en helt outforskad planet ...JUNI 2257. Novas pappa är på flykt, men förklädd lyckas han följa med henne på expeditionen. Mystiska saker händer och alla deltagare, både unga och vuxna, har sina egna hemligheter. Vilka är den andra gruppen som utforskar planeten och varför finns den ursnygga och universums berömda filmstjärna DeAnna bland dem? Tims pappa, Översten, dyker upp och påstår att han har minnesförlust. Är det sant, eller försöker han än en gång skada Nova och hennes vänner?Frågorna hopar sig och blandas med en spännande upptäcktsresa bland planetens fantastiska och skrämmande varelser. Elder, som Nova är kär i, finns också med på resan. Men det är inte lätt när ens pappa följer varje steg man tar."

I de två tidigare böckerna i serien har Nova och hennes vänner åkt på läger när de haft lov. Då har de fått åkt till spännande planeter för att utforska växt och djurliv. Men i denna bok så är det en riktigt forskarexpedition som de får följa med på. Förutom Nova och hennes vänner, så är även Novas pappa och Översten med, dessutom får vi stifta bekanstskap med några nya karaktärer.

Den här berättelsen kanske inte till hundra procent passar mig som vuxen läsare. Språket är lite för enkelt och det tenderar att kännas lite barnsligt ibland. Allt tycks också lösa sig alldeles för lätt. Men för den åldersgrupp den riktar sig till så är den säkert passande. Det jag gillar bäst med berättelsen är världen. Planeten, växtligheten och de fantasifulla djuren är verkligen jättespännande. Det som drog ner mitt betyg mest var att denna e-boksvariant innehöll en del språkliga fel med onödiga ord och en hel del rena skrivfel. Kändes lite synd. 

Något som bara finns i e-boksformat är de 647 teckningar som barn har ritat. Författarinnan anordnade nämligen en tävling i samband med att boken skrevs där barn fick rita karaktärerna och alla fantasifulla djur från boken. Detta var superkul att kika på.


Betyg: 3 / 5

Läst i Hyllvärmarutmaning 2017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar