onsdag 22 mars 2017

Dödlig kod


Titel: Dödlig kod
Serie: Maze Runner
Författare: James Dashner
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Semic
Format: Kartonnage
Tryckt: 2016
Antal sidor: 332
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Bokförlaget Semic för boken!

Det var så otroligt spännande att läsa Dödlig kod, vilken är sista delen i James Dashners ungdomsserie Maze Runner.

Så här står det om handlingen:

"Det var en gång en värld som gick under. Skogarna brann, sjöarna torkade ut och haven svämmade över. Sedan kom en sjukdom, en feber som spred sig över hela jorden. Familjer dog och våldet härskade. Så kom WICKED. De sökte en lösning, och de hittade det perfekta svaret.
En pojke.
Hans namn var Thomas.
Det här är berättelsen om pojken Thomas och hur han byggde en labyrint som bara han själv kunde bryta sönder. En historia av hemligheter, lögner och händelser som ingen kunde ha förutsett.
Allt kommer att avslöjas, alla frågor kommer besvaras."


De två sista böckerna i serien har utspelat sig före första boken, där det hela började med att ett gäng ungdomar var instängda i en gigantisk labyrint. Här i sista boken får vi följa Thomas och Teresa i tiden som följde före labyrinten. Den blev ett otroligt spännande avslut på serien. Boken var en riktig bladvändare som innehöll massor med överraskningar och avslöjanden, och det händer en del hemska saker som man ej väntat sig. Jag tyckte verkligen den här boken knöt ihop det hela på ett fantastiskt sätt. Här får man lära känna Thomas, Teresa och flera av deras vänner på ett helt annat plan. Kan nog säga att i mina ögon var detta den bästa boken i hela serien. Kan varmt rekommendera att läsa dessa böcker oavsett om du tillhör målgruppen 12 - 15 år eller om du är äldre.


Betyg: 4,5 / 5

2 kommentarer: