onsdag 6 januari 2016

Georgia Nicolsons dagbok: på kärleksspaning i hamburgerland


Titel: Georgia Nicolsons dagbok: på kärleksspaning i hamburgerland
Författare: Louise Rennison
Översättare: Gudrun Samuelsson
Bokförlag: B. Wahlströms
Format: Pocket
Tryckt: 2008
Antal sidor: 243
Finns att köpa på engelska hos: Adlibris | Bokus | CDON

Georgia Nicolsons dagbok: på kärleksspaning i hamburgerland av Louise Rennison är ytterligare en 10-kronorsbok från EKO. Nu när jag tog upp boken för att läsa den så upptäckte jag att det var bok 6 i en serie. Läste den ändå och upptäckte att det gick superbra trots att jag inte läst de tidigare. Upptäckte också att denna bok verkar vara lite svår att få tag i på svenska.

Detta är en ungdomsbok med målgrupp 12 - 15 år. Det handlar om en tjej som heter Georgia. Hon skriver dagbok. I den här delen är hon kär i den italienska killen Masimo. När hon får reda på att han åkt till USA, eller hamburgerland som Georgia kallar det, på semester så lyckas hon övertala sin familj att de skall åka dit. Men familjen åker till Memphis och det är inte där Masimo befinner sig. Hon försöker desperat få tag i honom.

Vi får följa Georgia i skolan, på semestern i hamburgerland, då hon umgås med kamrater och familjen och mycket mer. Boken är ju som sagt skriven i dagboksform så den går otroligt fort att läsa. Det är massor med skämtsamheter och visst är det roligt och jag skrattar åt en hel del. Men jag kan tycka att det är lite för mycket emellanåt och så klämmer man in massa ord på andra språk. Efter att ha avslutat boken så vet jag inte riktigt om jag kommer att läsa mer ur serien. Det får väl tiden utvisa.

Baksidestext:
Lördag 11:15
- Jas, jag är säker på att du vill höra om min plan, för den rör dig också, min lilla håriga kompis.
  - Jag är inte hårig
  - Som du vill, men gå inte för nära någon cirkus, bara.
  - Håll klaffen. Ok berätta om din plan.
  - Så här är det: när jag åker till Hamburgerland... så följer du med! Fattar du? Vi kommer att bli som Thelma och Louise!
   - Vi heter inte Thelma och Louise.
  - Jag vet, jag säger bara att vi kommer att bli SOM dem!
  - Och vi är inte från Amerkika. Och ingen av oss kan köra bil.
  - Åh, herregud...Jas, ditt rymdskepp har landat. Dags att gå ombord.


Betyg: 3 / 5

Läst i #läsitsnow och i #julläsning15-16
 

1 kommentar:

  1. Herregud vad jag älskade dessa böcker när jag var drygt tolv - tretton år. Blev så besviken på filmen som kom ut för några år sedan sen.

    SvaraRadera