tisdag 12 januari 2016

Tematrio - Filmatiseringar


I tematrion hos Lyrans Noblesser så skall vi denna veckan:

Berätta om tre filmer där du även läst boken/böckerna. Vilken var bäst, boken eller filmen?

1. Da Vinci Koden av Dan Brown har ju filmatiserats och då med Tom Hanks i huvudrollen som symbolforskaren Robert Langdon. Tycker att boken är helt suverän och tycker faktiskt att man lyckats fånga känslan riktigt bra även i filmen. Tom Hanks passar så otroligt bra i rollen.

2. I lagens Limo av Michael Connelly handlar om en försvarsadvokat som arbetar och har sitt kontor i baksätet på sin Lincoln. Denna gjordes som film 2011 då med Matthew McConaughey som advokat Mike Haller. Jag tokgillar ju boken och tyckte faktiskt att även filmen var riktigt spännande.

3. Stockholm noir serien av Jens Lapidus, där Snabba cash är första boken, har också filmatiserats. Första filmen kom 2010 med Joel Kinnaman i huvudrollen som stekaren Johan "JW" Westlund. Storyn utspelar sig i Stockholms undre värld. Tyckte att första boken var seg, men hämtade upp sig i bok två och tre, och i det stora hela så gillade jag böckerna. Däremot var det en hel del i filmerna som störde mig.  Det var faktiskt först sista filmen som föll mig något i smaken.11 kommentarer:

 1. Har 8inte sett någon av filmerna. Av böckerna har jag läst Da Vinci-koden och Snabba cash

  SvaraRadera
 2. Jag har sett alla tre, men bara läst Da Vinci-koden och Snabba cash. Gillade dem allihop.

  SvaraRadera
 3. Jag har både sett och läst Da Vinci-koden och tyckte nog att boken var bättre. Kanske för att det fanns mer historiska och symboliska detaljer att nörda ned sig i :)

  SvaraRadera
 4. Vad gäller Da Vinci-koden så håller jag inte riktigt med dig. Boken är hur bra som helst, men filmen hade jag kunnat vara utan. Däremot håller jag med dig fullt och fast vad gäller I lagens limo. Riktigt bra båda två...

  SvaraRadera
 5. Da Vinci Koden gillade jag som film, maken läste även boken.

  SvaraRadera
 6. Jag har bara sett Snabba Cash och Da Vinci koden. Snabba cash gillade jag inte alls.

  SvaraRadera
 7. Filmen da Vinci koden har jag faktiskt sett flera ggr vilket är lite ovanligt.

  SvaraRadera
 8. Av dessa bara sett/läst Da Vinci koden. Föredrog nog boken, även om den inte direkt var någon "höjdarläsning" precis.

  SvaraRadera
 9. Jag gillade verkligen filmen Da Vinci Koden ja givetvis även boken tyckte jag mycket om. Tyckte dock att filmatiseringen av Änglar och Demoner var mindre bra.

  SvaraRadera
 10. Har läst Da vinci och Snabba Cash, men inte sett filmerna. Borde kanske göra det...

  SvaraRadera
 11. DaVinci koden är så bra! Håller helt med om att Hanks är suverän i rollen som Robert Langdon. Även The Lincoln Lawyer är en stor favorit :)

  SvaraRadera