onsdag 6 januari 2016

Glada hälsningar från Missångerträsk!


Titel: Glada hälsningar från Missångerträsk!
Författare: Marina Haag
Bokförlag: Pocketförlaget
Format: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 286
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Glada hälsningar från Missångerträsk! av Martina Haag, är ytterligare en av de många 10-kronorspocket som jag hittade på vår lokala EKO-butik för drygt en månad sedan. Har läst någon bok av författaren för länge sedan och har länge varit sugen på något mer. Tyckte verkligen att denna verkade rolig och dessutom att den passade att läsa nu under vintern.

Boken handlar om två systrar, Nadja som lever singelliv i Stockholm och som länge längtat efter att få barn och så Lotta som bor med man och barn i Missångerträsk uppe i Norrland. Mot hjälp i en delikat situation går Nadja med på att åka upp och ta hand om Lottas svärfar, medan Lotta och hennes man åker till Paris för att rädda äktenskapet. Detta är början på en rolig, tokig och mysig berättelse med många förvecklingar i ett vinterkallt Norrland med massor med snö och renar. 

Jag mindes Haags sätt att skriva som väldigt mysigt och roligt, och jag mindes verkligen rätt. Det här var så bra. Sidorna bara flög förbi och det var så trevligt så man kunde inte släppa boken. Rekommenderas varmt.

Baksidestext: Stockholm. Nadja har längtat efter barn hela sitt liv och nu när hon närmar sig 45 och fortfarande är barnlös och singel så bestämmer hon sig för att göra något år saken. Kosta vad det kosta vill.

Missångerträsk. Lotta har fått nog. Hon och Magnus har inte legat med varandra på över ett år. Nu ska de åka till Paris och ta in på hotell, rädda äktenskapet och prova alla former av sex som de inte testat hittills.

Två systrar, en innerstassstockholmstjej och en småbarnsmamma i Lappland gör en hemlig överenskommelse om att hjälpa varandra. men det går inte riktigt som de tänkt sig.


Betyg: 4 / 5

Läst i #läsitsnow och #julläsning 15-16

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar