lördag 30 januari 2016

Lola och pojken i huset bredvid


Titel: Lola och pojken i huset bredvid
Författare: Stephanie Perkins
Översättare: Helena Stedman
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2015
Antal sidor: 286
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack för boken Modernista!

Har tidigare läst Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins. En bok som jag gillade riktigt mycket. Har väldigt mycket sett fram emot att läsa Lola och pojken i huset bredvid som är en fristående fortsättning. 

Huvudkaraktären i denna bok är Lola, en udda tjej som klär sig annorlunda och som lever med två pappor. Lola har en pojkvän, men så är det det där med pojken(Cricket) i huset bredvid, som efter flera år flyttar tillbaka igen. Det här är en jättemysig bok med massor av tonårsproblem, kärlek, familjeproblem och mycket annat. Älskar karaktärerna, även om Lola i vissa fall är velig, pojkvännen som är lite för tuff ibland och Crickets tvillingsyster som är överbeskyddande. Något som är roligt är att vi åter får träffa Anna och Etienne St. Clair från första boken. De är fortfarande jättekära i varandra.

Som sagt gillar detta riktigt mycket, även om denna bok inte riktigt når upp till Anna och den franska kyssen. Det är ändå en trevlig, myspysig ungdomsbok som har varit en nöje att plöja igenom. Tack vare trevlig handling och ett lättsamt språk så flyger bara sidorna fram och man läser tills boken är slut i ett huj.

Baksidestext: Lola Nolan älskar att klä sig i roliga, glittriga outfits och peruker i alla möjliga färger och hon drömmer om att en dag jobba som kostymtecknare i Hollywood. Det passar henne perfekt att bo i San Fancisco, där ingen höjer på ögonbrynen åt hennes klädstil eller åt att hon har två pappor men ingen mamma. Allt känns faktiskt helt okej, särskilt nu när hon har träffat sin drömkille,sexige rockmusikerna Max.
   Men just när allt är så bra händer det som inte får hända: Lola ser en flyttbil stå parkerad utanför grannhuset. Till sin fasa inser hon att Cricket Bell är tillbaka. Lola har gjort allt för att förtränga sina känslor för honom under tiden han och hans familj bott på annat håll. Och för att glömma hans hemska tvillingsyster Calliope.
   Nu verkar det inte bättre än att Lola, en gång för alla, måste göra upp med sina känslor för pojken i huset bredvid.


Betyg: 4 / 5


4 kommentarer:

  1. Jag gillade nästan denna bättre än Anna och den franska kyssen :)

    SvaraRadera
  2. Har läst den första och den var inte så tokig.

    SvaraRadera
  3. Jag är så nyfiken på denna och snart ska jag få ta tag i den, jag också :)

    SvaraRadera