söndag 8 januari 2017

Nivå: Dödlig


Titel: Nivå: Dödlig
Serie: VirtNet-spelen
Författare: James Dashner
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Semic
Format: Inbunden
Tryckt: 2016
Antal sidor: 280
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Har precis läst ut Nivå: Dödlig av James Dashner(författaren av Maze Runner-serien). Detta är första boken i hans nya serie VirtNet-spelen.

Världen är virtuell. Faran är verklig.

I framtiden lever de unga sina liv på VirtNet – en virtuell värld som tar över alla sinnen. Michael är en av dem, och han är ovanligt duktig. Han kan alla tricks och tröttnar aldrig på att spela. I spelets värld kan man vara vem man vill. Allt är möjligt.

Men även om världen är virtuell kan det bli farligt på riktigt. En okänd spelare har gått för långt och lämnat ett våldsamt spår av död efter sig.Han måste stoppas. För att fånga en hacker behövs en annan hacker. Michael och hans två bästa vänner får i uppdrag att bege sig djupt in i VirtNets mörkaste dimensioner, platser som få mänskliga ögon har sett. Risken finns att gränsen mellan spel och verklighet för alltid suddas ut …

Detta är en bokserie som riktar sig till ungdom 12 - 15. Det märks på språket, som är lite enkelt. Men måste verkligen säga att det var spännande ändå. Det är ju en berättelse om att leva i spelets värld på nätet, där gränserna mellan fantasi och verklighet ibland suddas ut. Eftersom vi lever i en högteknologisk värld, så är detta något som kanske kan bli verkligt i framtiden, vilket gör det intressant. Tyckte som sagt att storyn var spännande och fantasifull, och slutet överraskade. Detta gör att jag absolut vill fortsätta läsa serien.


Betyg: 3,5 / 5


1 kommentar:

  1. Ska nog snart plocka upp den, verkar ju lovande när du vill fortsätta läsa serien :)

    SvaraRadera