tisdag 31 januari 2017

Tematrio - Barn- och ungdomsböcker


I veckans tematrio vill Lyrans Noblesser att vi skall Berätta om tre riktigt bra böcker för barn i olika åldrar!

1. Börjar med en bokserie för barn 9 - 13 år, som består av 6 tunna, fina små böcker. Serien heter Maya och havsfolket. Detta är en mysig serie som handlar om Maya som lär känna havsfolk eller som man säger sjöjungfrur. Charmig serie med otroligt fina illustrationer. Böckerna är skrivna av Anette Skåhlberg och illustrerade av Katatina Dahlquist.

 

2. Trilogin om Miss Peregrines hem för besynnerliga barn skriven av Ransom Riggs är en jättespännande och fantasifull serie för åldersgrupp 12 - 15 år. Handlingen är jättebra och det är så intressant med alla bilder som handlingen är skriven efter. Böckerna är supersnygga både utvändigt och invändigt.


3. Så till en serie där jag än så länge bara läst första boken. Det är Warriors-serien av Erin Hunter. Första boken heter Ut i det vilda och det som är coolt med denna serie är att alla karaktärer är katter. Kommer absolut att fortsätta läsa serien. Åldersgrupp för dessa böcker är 9 - 12 år.


11 kommentarer:

 1. Ja, Ut i det vilda står jag i kö för på biblioteket. Tänkte läsa den högt för min son. Första serien känner jag inte till men har läst första boken om Miss Peregrine.

  SvaraRadera
 2. Ransom Riggs serie har jag läst första boken av och har tänkt miog att läsa de andra också men ännu inte kommit mig för att skaffa dem.

  SvaraRadera
 3. Ransom Riggs serie älskar jag verkligen. De andra två är ännu olästa men det känns som båda två skulle passa mig fint. Speciellt Warriors då jag har två katter själv här hemma =)

  SvaraRadera
 4. Ransom Riggs böcker blir man lite fundersam över, ja d.v.s. att använda gamla fotografier (vad jag förstår sådana som säljs buntvis på loppis och antikaffärer) på det sättet. Hmmm.

  SvaraRadera
 5. Toppentips Lena speciellt den första, vore något för mina elever.

  SvaraRadera
 6. Spännande tips allihop. Warriors verkar helt oemotståndlig, jag älskar katter. Ransom Riggs två första väntar på mig här hemma, ska läsas i år.

  SvaraRadera
 7. Warriors blir jag nyfiken på, är väldigt svag för kattrelaterade historier :)

  SvaraRadera
 8. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn står oläst här i hyllan. Någon gång kommer jag väl till den :)

  SvaraRadera
 9. Var inte alls så förjust i Miss Peregrin's Home for peculiar children. Jag har läst en annan bokserie av författaren till Maya och havsfolket. Tror den hette Syster Varg.

  SvaraRadera