söndag 20 november 2011

En mini-shopaholic i mammas fortpår


Köpte Sophie Kinsellas bok En mini-shopaholic i mammas fotspår, nu när den kom ut i pocket förra månaden. Som alla föregångare denna bokserie, så var även detta en riktig guldbok. Jag har fått så många hysteriskt goa skratt under bokens gång. Maken som i vanliga fall inte förstår hur jag kan tycka att en bok kan vara så rolig, skrattade också hjärtligt när jag läste en rolig episod ur boken för honom. Kinsella skriver så klockrent. Hennes humoristiska sätt att skriva gör att man absolut inte kan motstå att läsa böckerna:) Det här är något som jag absolut kan rekommendera!!

Handling: Becky trodde att det skulle bli enkelt att vara förälder, men Minnie verkar vara alltför mycket för både Luke och henne. Det blir kaos på Harrods och Harvey Nicols och den lilla tvååringen är en mästare på att hitta lediga taxibilar och på att sno mammas handväskor. Dessutom är det ju alldeles för lätt för små barn att handla på nätet. För att pigga upp sig själv, familjen och sina vänner bestämmer sig Becky för att ordna en glad överraskningsfest. Utan att det får kosta något alls!!!

Rising sun


House of the Rising sun, är en någorlunda hyfsad action från 2011, med bl.a. Dave Bautista och Danny Trejo i huvudrollerna. Gillar ju Danny Trejo, men tyvärr så var hans rollkaraktär med alldeles för kort stund i filmen, vilket var synd! Dave Bautista som egentligen är en gammal WWE(World Wrestling Entertainment)-stjärna, tycker jag gör riktigt bra skådespelarinsatser. Filmen känns som en tuff lite hårdkokt historia och den går absolut att se.


Handling: Den före detta snuten Ray har startat ett nytt liv och försöker hålla sig borta från trubbel. Ray har tidigare suttit inne i samband med en muthärva men arbetar nu som utkastare för strippklubben "House of the Rising Sun". På Halloween blir strippklubben rånad och ägarens son blir ihjälskjuten. Ray måste nu gå till botten med rånet eftersom både maffian och polisen börjar närma sig honom.

onsdag 16 november 2011

Så där....

.....kan man väl beteckna de senast sedda filmerna.


Your Highness hette film nummer ett. Inte helt urusel, men inte långt ifrån. De var en ganska halvdan komedi med Natalie Portman och James Franco i huvudrollerna. Både handling och skådespeleri kändes billigt. Ett väldigt vulgärt språk genomsyrade hela filmen. Nä det här var inget som utlöste något glädjerus direkt.. Några roliga scener dock mitt i eländet.

Handling: Två prinsar, den marijuanarökande slöfocken Thadeous och den ädle Fabious slår sig samman med en svårfångad krigare i sökandet efter en prinsessa som ska befrias från en ond trollkarl. Längs vägen måste de övervinna fruktansvärda varelser och förrädiska riddare.


Så till filmen Son of no one, en ganska mörk thriller med Channing Tatum och Al Pacino i huvudrollerna. Betydligt bättre i handling, skådespeleri och filmning än ovan nämnda film. Man kan väl säga att det hela handlar om en sammansvärjningshistoria. Mycket tillbakablickar i en ung polismans minne från barndomen. Ingen toppfilm men helt okey.

Handling: Den unge polisen Jonathan stationeras i det grannskap i Queens där han växte upp. Men när en anonym källa avslöjar en mörk hemlighet om ett gammalt olöst mordfall och en möjlig polissammansvärjning, startar en kedjereaktion som skakar både omgivningen och Jonathans egen familj.

fredag 11 november 2011

Packad

Packad handlar om en tonårsalkoholists liv och leverna. Det är författarinnan Koren Zailckas egna memoarer. Boken är så fullständigt självutlämnande. Koren beskriver sitt extrema drickande under tonårs och skoltiden. Hon dricker för att slippa känna sig osäker och underlägsen. Boken beskriver också hur accepterat det är inom vissa områden att använda alkoholen så gott som dagligen. Det är legalt att festa i tid och otid. Man blir i stort sett ifrågasatt om man inte dricker. Verkligen skrämmande tycker jag. 

Handling: Koren Zalickas växer upp under välordnade förhållanden i en medelklassfamilj på amerikanska östkusten. Hon är en begåvad, söt och helt normal tjej, när hon vid 14 års ålder tar sin första klunk alkohol. Hon vet inte då att drickandet kommer att förvandla hennes nio kommande år till en spritdoftande mardröm. Hennes liv som student kantas av fylleri och blackouter, och alkoholen påverkar på ett förödande sett hennes utveckling och relationer.

Hanna


Filmen Hanna, en action från 2011 med Cate Blanchett, Eric Bana och som flickan Hanna Saoirse Ronan, var en riktigt okey action. Jag gillar valet av skådisar. Storyn i filmen är hållbar, inte något jättespeciellt men  ändå en en ganska pulserande handling. Saoirse Ronan som är en hårdkokt mördare i filmen är helt bedårande i sina svängningar mellan väldigt oskuldsfull och ovetande, till kallblodig mördarmaskin. Gillar miljöerna i filmen. Jag måste säga att jag tycker verkligen om det här. Enkelt men stilfullt.

Handling: 16-åriga Hanna  är intelligent, nyfiken, attraktiv, och utbildad lönnmördare. Hon har levt större delen av sitt liv undangömd i den arktiska vildmarken och tränats i stridsteknik av sin far. Nu skickas hon tillbaka till civilisationen där en hänsynslös CIA-chef väntar på att utplåna alla spår av hennes existens. Hanna får efter hand reda på sanningen om sitt förflutna och tvingas kämpa för att överleva samt hämnas på den person som gjort henne till en mördarmaskin.

tisdag 8 november 2011

Två stycken....

....filmer ha vi kikat på de senaste dagarna. Man får väl säga att filmvalet när vi hyrde nu sist gick mest i rolighetens tecken.


Första filmen ut var Barn och familjefilmen Spooky Buddies. Som de tidigare filmerna med valpgänget så var även denna helt charmerande. I denna filmen hamnar valpgänget på en mystisk herrgård där det händer skumma saker. Tillsammans med det snälla hundspöket Pip och några andra nya vänner, så  försöker de stoppa den elake trollkarlen Marwick och hans ganska otäcke hundkompanjon. Dessa har lömska planer för världen som valpgänget och deras medhjälpare måste sätta stopp för.


I går kikade vi på komedin Bad teacher med bl.a. Cameron Diaz, Jusin Timberlake och Jason Segel i huvudrollerna. Det här är en alldeles helgalen komedi där där Cameron Diaz spelar rollen av en mycket hänsynslös, uppkäftig och fullständigt opassande lärare. Hon röker och dricker och hennes högsta dröm är att gifta sig med en  rik man som kan försörja henne så hon slipper sitt hopplösa jobb. När hennes fästman dumpar henne siktar hon så in sig på en rik och snygg lärarvikarien och den stackrars gymnastikläraren som ständigt försöker uppvakta henne får nobben. Hon har dessutom så mycket galna idéer att både hon, hennes elever och dessutom kollegor får sig en rejäl läxa.

torsdag 3 november 2011

Bunraku


Bunraku var en ganska cool och mycket bisarr actionfilm med bl.a. Josh Harnett, Demi Moore och Woody Harrelson i huvudrollerna. Vi såg denna härom dagen. Hann inte kika mer än några minuter innan jag fick lite Sin City-känsla. Det var lite samma stuk på denna film både i upplägg och filmning. Filmen innehöll många coola fightingscener och lite serietidningskänsla med pratbubblor på sina ställen:)

Handling: I en postapokalyptisk framtid kommer The Drifter, en mystisk främling, till en stad som styrs med järnhand av The Woodcutter. Han säger sig vara där för ett pokerspel. Men när han träffar samurajen Yoshi som också tagit sig till staden inser de att de båda har sina egna motiv för att döda The Woodcutter och hans anhang av lönnmördare.

tisdag 1 november 2011

Massor med film!!!

Även filmskrivandet har jag glömt den senaste tiden. Fattar inte vart orken tagit vägen. Kanske beror det på att det är grått och trist varje dag. Nu har det hunnit bli en hel del filmer sedan sist, så jag skriver inte massor om var och en.


Blitz, en thriller från 2011 där Jason Statham spelar en modern variant av Dirty Harry. Det är en fartfylld jakt på en mördare, ja filmen är riktigt okey faktiskt. Statham spelar denna typ av roller helt suveränt.


Sacrifice är en action med Cuba Gooding Jr och Laara Daans i huvudrollerna. Filmen handlar om en nedbruten, alkoholiserad polis som jagar heroinsmugglare. Kan väl tycka att detta var en ganska slätstruken historia. Inget som gjorde att jag jublade av glädje precis.


Metal tornado, är en action om en magnetiskt tornado som skapats av ett forskarteam som forskar i förnybar solenergi. En katastroffilm som vilken som helst. Inte något speciellt. Man har sett det förut kan man väl säga.


Whistlerblower var en gripande och mörk historia om en ung kvinnlig polis som blir stationerad i det krigshärjade Bosnien. Hon drömmer om att få vara med att bygga upp landet, men hamnar mitt i en härva av korruption och människohandel. Huvudrollerna spelas av Rachel Weisz och Vanessa Redgrave. Mycket bra.


X-Men - First class är en jättecool action om hur allt började för karaktärerna i den härliga Marvelserien X-Men. Den handlar om hur de två bästa vännerna Charles Xavier/Professor X och Erik Lensherr/Magneto sida vid sida, tillsammans med ett gäng andra mutanter kämpar för att rädda världen. Man får även insikt i hur det kommer sig att dessa två vänner kommer att bli bittre fiender. 


Unknown var verkligen en spännande, underlig och jättecool thriller om en man som efter en bilolycka upptäcker att varken hans fru eller kollegor känner igen honom. Minns han fel eller vad är det som händer? Liam Neeson spelar huvudrollen och gör det med bravur.


Detta var en superrolig komedi som handlar om utomjordingen Paul, som under 60 år levt på en topphemlig militärbas. Nu har han rymt och träffar två engelska Sci-Fi nördar som gett sig av till Amerika på Ufo-jakt. När dessa strålat samman får vi uppleva en helgalen jakt där FBI-agenter , galna religiösa pappor och många fler är inblandade.


Så till sist så har vi sett Burke & Hare som är en komisk version av den sanna historien om Edinburgh Body Snatchers, William Burke och William Hare. En heltokig historia där två penninggnidna tokstollar gör så att dödingarna står som spön i backen. Andy Serkis och Simon Pegg spelar huvudrollerna i denna absolut helgalna film.


Slumpvandring

.....skrivit lite om denna bok när jag läste ut den för någon vecka sedan. Men jag är så seg med saker och ting just nu. Men bättre sent än aldrig.

Majgull Axelsson är fantastisk med ord. Det blir sådant liv i hennes böcker. Inlevelse på hög nivå. Slumpvandring handlar om tre kvinnor. De är släkt med varandra, men från olika generationer. Den handlar om hur de levde, var och en i sin tid. Boken innehåller sexualitet, död, sorg och mycket mer. Stundvis är berättelsen lite mörk kan jag nog tycka.

Handling: Det börjar med Augusta, ur hennes hår växer berättelserna. Hon blir med barn när hon tjänar piga i Stockholm, föder en flicka och kommer i början av 1900-talet till en bruksort i Roslagen där hon gifter sig med Isak och engagerar sig i politiken. Alice är Augustas barnbarn. På femtiotalet var hon en verkligt fin flicka, ständigt klädd i prydliga klänningar med vit krage. Men när hon blir med barn hjälper inte den vita kragen. Hon skickas till Augustas hus där ingen kan se hennes skam. För sextonåriga Angelica - Augustas barnbarns barnbarn - blir huset ett gömställe. Hon har varit på flykt från sin egen familj sedan hon var tolv år gammal, och hon har legat med fler killar än hon vill minnas. Nu vill hon något annat. Frågan är bara om hon kommer att orka.