fredag 27 maj 2022

Kult


Titel: Kult
Serie: Vincent & Mina #2
Författare: Camilla Läckberg & Henrik Fexeus
Bokförlag: Bokförlaget Forum
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Uppläsare: Eva Röse
Utgiven: 2022-04
Lyssnad tid: 20 timmar 52 minuter
Finns bl.a.att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Kult är andra delen av serien om mentalisten Vincent och polisen Mina. Boken är skriven av Camilla Läckberg & Henrik Fexeus.


Så här står det om handlingen: "När en liten pojke försvinner från en förskola på Södermalm i Stockholm sätts polisinspektör Mina Dabiri och hennes kollegor åter på prov. De hittar genast likheter med en tidigare barnkidnappning, som slutade riktigt illa, och förstår att de har med livsfarliga krafter att göra. Allt pekar dessutom på att fler barn kommer att försvinna. För första gången sedan de dramatiska händelserna två år tidigare tar Mina upp kontakten med mentalisten Vincent Walder. Deras relation är lika speciell nu och han visar sig vara användbar även i denna utredning. Men klockan tickar och när de mest skyddslösa blir offer – vem kan då rädda dem?"


Hur var boken:  När jag läst första boken i serien "Box", tyckte jag att den var bra, men inte strålande. Men denna boken var verkligen rejält mycket bättre än första boken. Här sögs jag in i storyn direkt och där hölls jag kvar. Handlingen var intressant, spännande och skrämmande, jag rent av ruggig. Det var dessutom ingen självklarhet vem som begick de hemska brotten mot barn som boken handlade om. Jag gissade, och jag gissade så klart fel. Tycker även att det är intressant hur Vincent lyckas lösa de kluriga ledtrådarna. Dessutom var upplösningen väldigt förvånande. När man funderade på motiv så var det absolut inte vad det tills slut visade sig vara. Gillar dessutom karaktärerna jättemycket. De har vuxit i mina ögon sedan första boken. Som sagt en väldigt bra bok. Lyssnade på den på Storytel och det var Eva Röse som var uppläsare och hon gjorde ett strålande jobb.


Betyg: 5 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar