tisdag 31 oktober 2023

Stormberget


Titel: Stormberget
Serie: Stenträsktrilogin #3
Författare: Liza Marklund
Förlag: Piratförlaget
Format: Inbunden
Utgiven: 2023-09
Antal sidor: 329
Finna bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Stormberget av Liza Marklund är en spännande avslutning på Stenträsktrilogin.


Bokens första mening:
"Den här berättelsen har sin upprinnelse vid den tid då de sista vildrenarna fortfarande betade i Torne Lappmark och älven brusade orörd."


Så här står det om handlingen: "Mitt under midsommarfirandet i Stenträsk flyter en kropp upp ur Kallmyren. Man utgår från att det är Wiking Stormbergs drunknade hustru som äntligen har hittas.

Men Wiking vet, av uppenbara skäl, att så inte är fallet.

Och människan i myren visar sig vara en man, och han har inte drunknat. Hans kropp har varit fäst mot myrens botten med en påle genom hjärtat, likt en vampyr.

För Wiking innebär fyndet en svindlade resa bakåt i hans egen familjehistoria. Till slut vet han inte vad som är sanning och vad som är lögn, vem som egentligen är vad eller vem han själv är."


Hur var boken:  Då är sista boken i Stenträsk-trilogin utläst och det känns tråkigt. Jag har alltid älskat Marklunds sätt att skriva och hur hon bygger upp sina stories. Denna trilogi är inget undantag. Boken var spännande och otroligt intressant. Gillar karaktärerna och norrlandsmiljöerna jättemycket. Gillar hur man får följa karaktärerna i nutid och även får ta del av några gamla brott. Riktigt läsvärd bok och serie.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar