tisdag 13 februari 2024

Tranorna flyger söderut


Titel: Tranorna flyger söderut
Författare: Lisa Ridzén
Bokförlag: Forum
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Uppläst av: Lennart Jähkel
Utgiven: 2023-12
Lyssnade tid: 8 timmar 20 minuter
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har lyssnat på Tranorna flyger söderut av Lisa Ridzén, vilken är författarinnans debutroman.


Så här står det om handlingen: "Hemma hos Bo bryts den stilla tillvaron sällan av något annat än besöken från hemtjänsten. Men han har ju sin älskade jämthund Sixten, så helt ensam är han inte. I tomrummet efter frun som flyttat in på demensboende i Östersund börjar funderingar och tvivel riva i Bo. Tiden blir alltmer knapp för att hinna lösa det som ibland känns omöjligt – relationen till sonen.

Trevande försöker far och son att nå fram till varandra. Men samtidigt är sonen övertygad om att Sixten måste flytta. Hotet om att förlora sin hund rör upp ett virrvarr av känslor som får Bo att minnas tillbaka på sitt liv, sitt faderskap och sitt sätt att visa kärlek."


Hur var boken:  Åh vilken fantastisk debutroman Tranorna flyger söderut är. Har lyssnat på boken som ljudbok med Lennart Jähkel som uppläsare. Eftersom boken handlar om en gammal man så tycker jag att han gjorde sig så bra som uppläsare. Det är en varm, mysig och sorglig berättelse om en gammal man, med tillbakablickar från hans liv, hans kamp och sorg över att inte klara sådant som han gjort tidigare. Det är om landsbygd och om hemtjänst. Författarinnan har skapat sådan känsla i berättelsen så den är svår att släppa. Jag lyssnade på den i två sittningar. Är så glad att jag lyssnade på den och nu kommer jag definitivt att hålla utkik efter om denna författarinna kommer att skriva fler böcker.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar