onsdag 20 april 2022

Tyst offer


Titel: Tyst offer
Serie: John Mackenzie #1
Författare: Peter May
Översättare: Åsa Brolin
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-03
Antal sidor: 319
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Tyst offer av Peter May är första boken i serien John Mackenzie. Serien handlar om en skotsk kriminalkommisarie.


Bokens första mening: "När han släcker lampan har han inte den minsta aning om att det han tänker göra kommer att leda till blodspillan denna varma majkväll."


Så här står det om handlingen: "Södra Spanien, 2020. När Jack Cleland - en britt på rymmen från ett spanskt fängelse - ser sin flickvän dö, skjuten i samband med ett polisingripande som bland annat involverar konstapel Cristina Sánchez Pradell, svär han på att hämnas.
Cristinas moster, Ana, lider av den sällsynta sjukdomen Ushers syndrom och har varit dövblind under hela sitt vuxna liv. Ana är kärnpunkten i Cristinas värld - och i Clelands grymma hämndplan...
John Mackenzie, en briljant men kantig utredare från Glasgow, tas in för att hjälpa de spanska myndigheterna med jakten. Bara Mackenzie kan tysta Cleland innan polismördaren får det sista, blodiga ordet.    


Hur var boken: Detta var första delen i en ny serie som heter John Macenzie. Huvudkaraktären är en lite burdus kriminalkommisarie från Skottland. I denna bok tas han in av spanska polisen för att hjälpa till att fånga en brittisk förbrytare som befinner sig på rymmen i Spanien. En riktigt bra story, språket är som vanligt jättetrevligt och man känner igen Mays målande miljöbeskrivningar. Helt klart läsvärd.


Betyg: 4 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar