lördag 16 juli 2022

Morden i Fleat House


Titel: Morden i Fleat House
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Anna Thuresson
Bokförlag: Bazar Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-05
Antal sidor: 441
Finns bl.a.a att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Morden i Fleat House var Lucinda Rileys första och enda deckare. Den skrevs för många år sedan men gavs ut efter författarinnans död.


Bokens första mening: "När gestalten tog trappan upp till avgångsklassens korridor - en labyrint av korridorsrum stora som skokartonger, ett rum per pojke - hördes bara skramlandet och surrandet från de uråldriga elementen, odugliga vaktposter av gjutjärn som hade kämpat för att värma Fleat House och pojkarna där inne de senaste femtio åren."


Så här står det om handlingen: " När en elev hittas död i Fleat House på St Stephen’s – en avlägset belägen internatskola i Norfolk – vill rektorn avfärda det inträffade som en olycka. Men polisen kan inte utesluta att det rör sig om ett brott och den ambitiösa kriminalinspektören Jazmine ”Jazz” Hunter får utredningen på sitt bord. Det visar sig att omständigheterna kring elevens tragiska död är minst sagt mystiska. Men de anställda på skolan sluter leden och Jazz inser snart att hon har hamnat i sitt livs mest utmanande mordutredning. På Fleat House skyddas hemligheter som är mörkare än hon någonsin kunnat föreställa sig." 


Hur var boken: Det här var en spännande och intrigfull deckarhistoria med de absolut rätta ingredienserna, och slutet var otroligt svårt att klura ut. Hade fel i det mesta. Trots att det var en ny genre av författarinnan så kände man igen hennes skrivsätt och språk. Det var faktiskt en riktig bladvändare. Så synd att hon gått bort för annars kanske vi fått fler deckare från henne så småningom....vem vet.


Betyg: 4 / 5


2 kommentarer: